Babiččina dršťková polévka

2 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 648287x
Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.
Komentáře receptu 150
Uvařil jsem to (Recept vařilo 98 lidí)


Postup přípravy receptu

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

.Renča. autor receptu:

Babiččina dršťková polévka

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
613 hlasujících
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Držťková polévka, jako od babičky-veškeré ingredience podle Vašeho receptu. (pravý vývar,zahuštěno moukou polohrubou a přidána 1 feferonka ). Pikantní a vynikající - přeji dobrou chuť.
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková polévka
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková polévka


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

Celkový počet komentářů: 150
  • Staré recepty uvádějí mezi ingrediencemi kořenovou zeleninu. V průběhu let se nějak vytratila :-(

    • Re: ... Petr 04.02.2017 13:59:33

      Do držkové v životě zelenina nepatří. To je pak úplně jiná polévka

      • Re: Re: ... Alena 15.11.2017 18:08:39

        A zrovna patří! Do té podle receptu po babičce. Že ji vy doma děláte jinak, neznamená, že jedině ten váš recept je ten správný. To je zhruba stejné, jako boj o jediný správný recept na vánoční bramborový salát, boršč, svíčkovou a tak dále. Naprostý nesmysl.

      • Re: Re: ... Jaroslav 13.05.2017 12:36:30

        naprostý souhlas :(

    • Dávám zeleninu a polévka je výborná. Když mám, dám i kousek uzeného. Nesmí ho být moc, aby chuť uzeného nebyla dominantní.
      Když jí vařím, musí jí být kotel, protože mi tu vždy stojí fronta s kastrůlky. �

  • Nemá chybu! Ferro 07.11.2017 14:00:48

    Z předvařených drštěk podle tohoto receptu a jsem neskutečně spokojen. Navíc jsem přidal jen mrkvičku, protože jiná kořenová doma nebyla. Fakt povedený recept. Jednoduchý, srozumitelný a hlavně - výsledek stojí za to!!

  • POZOR zdeněk hamšík 13.01.2017 00:35:06

    TEN KDO JÍ NEZNÁ HUSTOU NEMĚL BY DOSTAT NA TALÍŘ CCA NABĚRAČKU DRŠTĚK....JE TO PAK TEŽKÉ DO ŽALUDKU.....STAČÍ PĚT ŠEST KOUSKŮ A ZAHUSTIT MOUKOU NEBO ŠKROBEM....

Nalezeno receptů: 150
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept