reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

Celkový počet komentářů: 151
  • vendy
    vendy

    drštková polévka

    Vařila jsem podle receptu a je rychlá a moc dobrá. Děkuji.

    12.01.2018 09:11:58

  • Ferro
    Ferro

    Nemá chybu!

    Z předvařených drštěk podle tohoto receptu a jsem neskutečně spokojen. Navíc jsem přidal jen mrkvičku, protože jiná kořenová doma nebyla. Fakt povedený recept. Jednoduchý, srozumitelný a hlavně - výsledek stojí za to!!

    07.11.2017 14:00:48

  • zdeněk hamšík
    zdeněk hamšík

    TEN KDO JÍ NEZNÁ HUSTOU NEMĚL BY DOSTAT NA TALÍŘ CCA NABĚRAČKU DRŠTĚK....JE TO PAK TEŽKÉ DO ŽALUDKU.....STAČÍ PĚT ŠEST KOUSKŮ A ZAHUSTIT MOUKOU NEBO ŠKROBEM....

    13.01.2017 00:35:06

  • tj
    tj

    Staré recepty uvádějí mezi ingrediencemi kořenovou zeleninu. V průběhu let se nějak vytratila :-(

    19.09.2016 16:38:25

    • Petr
      Petr

      Do držkové v životě zelenina nepatří. To je pak úplně jiná polévka

      04.02.2017 13:59:33

    • Lilian Keilwerth
      Lilian Keilwerth

      Dávám zeleninu a polévka je výborná. Když mám, dám i kousek uzeného. Nesmí ho být moc, aby chuť uzeného nebyla dominantní.
      Když jí vařím, musí jí být kotel, protože mi tu vždy stojí fronta s kastrůlky. �

      25.05.2017 20:17:29

Nalezeno receptů: 151

Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka