Babiččina dršťková polévka

2 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 639051x
Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.
Komentáře receptu 147
Uvařil jsem to (Recept vařilo 98 lidí)


Postup přípravy receptu

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

.Renča. autor receptu:

Babiččina dršťková polévka

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
608 hlasujících
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Držťková polévka, jako od babičky-veškeré ingredience podle Vašeho receptu. (pravý vývar,zahuštěno moukou polohrubou a přidána 1 feferonka ). Pikantní a vynikající - přeji dobrou chuť.
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková polévka
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková polévka


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

Celkový počet komentářů: 147
  • POZOR zdeněk hamšík 13.01.2017 00:35:06

    TEN KDO JÍ NEZNÁ HUSTOU NEMĚL BY DOSTAT NA TALÍŘ CCA NABĚRAČKU DRŠTĚK....JE TO PAK TEŽKÉ DO ŽALUDKU.....STAČÍ PĚT ŠEST KOUSKŮ A ZAHUSTIT MOUKOU NEBO ŠKROBEM....

  • John Smithd590 11.08.2017 08:25:27

    Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea aegedfebdggdekkk

  • Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka Lída 30.06.2017 08:25:20

    Dobrý recept, polévku mám ráda, ale dlouho jsem se ji vyhýbala, odrazovalo mně to opakované vaření a nelibá vůně. Ale u svého řezníka pořizuji dršťky vždy čerstvé a dobře očištěné a k mému překvapení to zase tak moc cítit není, stačí otevřené okno.Vařím 4x, vývar mám vždy schovaný v mrazáku a nejlépe se mi osvědčil ten, který zůstane, když si předvařujeme koleno před pečením. Je velice chutný, nechávám v něm vyvařit i kořenovou zeleninu, cibulku nebo horní část pórku,která zůstává nezpracovaná z jiného vaření, solím a v sítku přidávám celý pepř, nové koření a bobkový list. Všeho dávám z mírou, aby vývar nebyl moc voňavý po zelenině, kterou potom vylovím a použiji na polévku čistý vývar.Podle potřeby(záleží na tom, kolik mám vývaru) přidám čtvrtou vodu z drštěk, ale ta už je v podstatě jen k doplnění množství a polévku nijak zásadně neovlivní. A doma máme rádi česnek, tak tím opravdu nešetřím.Jinak se držím receptu a polévka je skvělá.

  • Staré recepty uvádějí mezi ingrediencemi kořenovou zeleninu. V průběhu let se nějak vytratila :-(

  • Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka Josef 19.04.2017 19:48:44

    Do dršťkové polévky nikdy nepoužívám vývar z drštěk, ale vždy
    zvlášť dělám vývar z kostí vepřové/hovězí v poměru 50/50.Třetí i čtvrtá voda je při vaření ještě stále cítit a další voda již nemá zase žádnou chuť vývaru.
    Masox to může trochu vylepšit, ale vývar je vývar. Josef.

Nalezeno receptů: 147
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Náchylnější k nachlazení se váš organismus stává ve chvíli, kdy máte oslabenou imunitu.Tomu však můžete předcházet tím, že budete dbát na zdravou stravu. Jezte pravidelně tučné mořské ryby, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Tyto zdravé tuky totiž napomáhají imunitnímu systému a zároveň přispívají ke zdraví mozku, srdce a očí.

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.




přidat nový recept