reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Babiččina dršťková polévka

Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.


  • 4,6

    925×

    4,6 925
  • 2 hod

  • 102×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 816 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

27. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 851 hodnocení

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

27. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

26. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

26. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 697 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

26. 9. 2020

Postup přípravy

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

    Celkový počet komentářů: 174
    • Ján Dinko
      Ján Dinko

      Dršťová polévka

      Vařím ji častěji,máme ji s láskou rádi.
      Super recept

      13.08.2020 18:24:28

    • Slepicka
      Slepicka

      Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

      Pokud můžu, taky se podelim. Drstky mám z vlastního chovu, takže vím kolik je s tim práce už od začátku � každopádně několikrát proprat, provárit, do posledního vaření přidám celer, mrkev, petržel, cesnek, cibuli, porek,kousek kedlubny, libeček, sůl, pepř (mletý), super věc-pyramidky na vývar �. Vařím cca 20-25 l a koření už mám v oku. Na celé kostce sadla orestují cibuli, mletá paprika sladká, paliva, mouku, zalít polovinou vývaru z drstek, druhou polovinu rozmixují(zeleninu), prileji,dosypu kmín, uvedu k varu, provarim cca 10-15 min, zjistím hustotu, kdyžtak ještě dohustim vodu s moukou, dám pokrájenou drstky, vypnu a nakonec promnu majoránku v dlaních a promackam česnek, dochutim. Tadaaaa a hotovo �

      06.06.2020 00:45:12

    • Jiri Tichy
      Jiri Tichy

      Spanelsko-Ceska Drstkova(Sopa de Callos)

      Drstky uvarim dle receptu, na osmahlou cibulku (Na lehkem olivovem oleji)pridam vetsi monozstvi cervene papriky a bily pepr, muze byt i cerny, Caenskou papriku dle chuti, Spetku Tymianu, susene ci cerstve Petrzele, Majoranky, Oregana a Bazalky. Pak na vedlejsi hluboke panvi rozmackam na kasi cervene ledvinkove fazole-asi 60 deka(cast necham nerozmackanou) a do mekka uvarenou cizrnu-30 deka. Fazole(Normalne z konzervy) pouzivam k zahusteni polevky. Muzete pridat sadlo ci olivovy olej, aby tuk vyplavil papriku na povrch a byl cerveny. Fazole vypiji dost tuku. Je treba dodat dost vody, nebot fazole zahustuji hodne. Povarit vse dohromady asi jeste 15 minut.....Neodolatelne!

      10.12.2019 18:38:30


    • Zdenek Vrabec
      Zdenek Vrabec

      Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

      Lepší než zahusťovat moukou,je lepší zahustit na konec chlebovou strouhankou,a povarit.

      26.11.2019 22:32:26

    • Anička Kolářová
      Anička Kolářová

      Podle tohoto receptu jdu dnes vařit již potreti. Je moc dobrá polévka � jen dávám víc papriky, přidam ji pak ještě potom co naliji vývar. Mám radši tu intenzivnější chuť s tou paprikou když dám množství z receptu nechutná mi � ale každého chuť.

      25.10.2019 10:17:42

    • Rosta Jakub
      Rosta Jakub

      Dobrou chuť

      Zdravicko milovníci drstkove povedla se!

      29.04.2019 11:34:27

    • Richard
      Richard

      Je to blbě

      V surovinách je paprika. V postupu není, kdy a kam ji pridat.

      15.09.2018 19:17:06

      • Marta
        Marta

        Re: Je to blbě

        Mouka se přidává k orestované cibuli. V receptu je to uvedeno v druhém odstavci.

        22.10.2018 19:31:10

      • Miloš
        Miloš

        Re: Je to blbě

        Naučit se číst a dávat pozor, ja?

        19.11.2018 22:57:43

      • Pepe
        Pepe

        Re: Je to blbě

        Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

        15.01.2019 09:23:31


    Nalezeno receptů: 174

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.