reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina dršťková polévka

Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.


  • 4,6

    829×

    4,6 829
  • 2 hod

  • 101×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

    Celkový počet komentářů: 172
    • Jiri Tichy
      Jiri Tichy

      Spanelsko-Ceska Drstkova(Sopa de Callos)

      Drstky uvarim dle receptu, na osmahlou cibulku (Na lehkem olivovem oleji)pridam vetsi monozstvi cervene papriky a bily pepr, muze byt i cerny, Caenskou papriku dle chuti, Spetku Tymianu, susene ci cerstve Petrzele, Majoranky, Oregana a Bazalky. Pak na vedlejsi hluboke panvi rozmackam na kasi cervene ledvinkove fazole-asi 60 deka(cast necham nerozmackanou) a do mekka uvarenou cizrnu-30 deka. Fazole(Normalne z konzervy) pouzivam k zahusteni polevky. Muzete pridat sadlo ci olivovy olej, aby tuk vyplavil papriku na povrch a byl cerveny. Fazole vypiji dost tuku. Je treba dodat dost vody, nebot fazole zahustuji hodne. Povarit vse dohromady asi jeste 15 minut.....Neodolatelne!

      10.12.2019 18:38:30

    • Zdenek Vrabec
      Zdenek Vrabec

      Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

      Lepší než zahusťovat moukou,je lepší zahustit na konec chlebovou strouhankou,a povarit.

      26.11.2019 22:32:26

    • Anička Kolářová
      Anička Kolářová

      Podle tohoto receptu jdu dnes vařit již potreti. Je moc dobrá polévka � jen dávám víc papriky, přidam ji pak ještě potom co naliji vývar. Mám radši tu intenzivnější chuť s tou paprikou když dám množství z receptu nechutná mi � ale každého chuť.

      25.10.2019 10:17:42


    • Rosta Jakub
      Rosta Jakub

      Dobrou chuť

      Zdravicko milovníci drstkove povedla se!

      29.04.2019 11:34:27

    • Richard
      Richard

      Je to blbě

      V surovinách je paprika. V postupu není, kdy a kam ji pridat.

      15.09.2018 19:17:06


    Nalezeno receptů: 172

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.