reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina dršťková polévka

Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.


  • 4,6

    677×

    4,6 677
  • 2 hod

  • 98×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

    Celkový počet komentářů: 154
    • milan1311
      milan1311

      Recept se mi nelíbí

      Zbytečně moc mouky. Řekl bych, že i česneku, ale to záleží na síle a velikosti. Vývar jaký? Celkově recept podle kterého bych si tuto polévku nedal. Recept psal někdo, kdo evidentně nebude dobrý kuchař a pravděpodobně ani ,,ta´´ babička.

      23.03.2018 16:15:02

      • lumik
        lumik

        Re: Recept se mi nelíbí

        4esnek snad dáte podle chuti a ne slepě podle receptu,silný vývar může být hovězí nebo vepřový,někdo propaguje zeleninový,jako dobrý kuchař snad si poradíte,když je polévka husta není problém ji povolit

        04.08.2018 10:08:35

    • vendy
      vendy

      drštková polévka

      Vařila jsem podle receptu a je rychlá a moc dobrá. Děkuji.

      12.01.2018 09:11:58

    • zdeněk hamšík
      zdeněk hamšík

      TEN KDO JÍ NEZNÁ HUSTOU NEMĚL BY DOSTAT NA TALÍŘ CCA NABĚRAČKU DRŠTĚK....JE TO PAK TEŽKÉ DO ŽALUDKU.....STAČÍ PĚT ŠEST KOUSKŮ A ZAHUSTIT MOUKOU NEBO ŠKROBEM....

      13.01.2017 00:35:06

    • tj
      tj

      Staré recepty uvádějí mezi ingrediencemi kořenovou zeleninu. V průběhu let se nějak vytratila :-(

      19.09.2016 16:38:25

    Nalezeno receptů: 154

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.