reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina česnečka

Polévka, která krásně zahřeje.


  • 4,3

    25×

    4,3 25
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Salám nakrájíme na kostičky.

Vše osmažíme v hrnci na sádle. Zalijeme vodou, přidáme 3 stroužky prolisovaného česneku a vaříme do změknutí zeleniny. Po uvaření dolijeme vodu do požadovaného množství polévky a opět přivedeme k varu. Česnečku ochutíme solí, podravkou a přidáme zbytek prolisovaného česneku.

Na sádle opečeme na kostičky nakrájený starý chléb. Na talíři babiččinu česnečku sypeme strouhaným sýrem a opečeným chlebem. Ihned podáváme.


Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina česnečka

    Celkový počet komentářů: 9
    • lordr
      lordr

      Komentář k receptu Babiččina česnečka

      Jak může někdo o polévce s bujonem a/nebo podravkou říci, že je dobrá nikdy nepochopím.

      01.09.2015 16:06:30

    • Míša
      Míša

      buďme rádi za všechny rady lidí. vše co je teplé je dobré...:-)

      22.07.2013 17:50:23

      • Pepa
        Pepa

        Podle mě je to "zparchantělá" česnečka. Mrkev a petržel patří do jiné polévky!!!

        20.04.2015 16:33:15


    • Jája
      Jája

      Já vařím tuto česnečku, i když se do ní může dát kousíček bujónu, je výborná a žádné"tfuj"!!! Dám do vody vařit brambory na kostičky pokrájené, jsou-li měkké, přidám asi 5 str.česneku rozetřených, omastit sádlem, už nevaříme, je hotovo.Dochutit solí, brambory vždy vkládám již do vroucí vody, nikdy nevkládám do studené, zachovají si to potřebné, co v sobě mají.

      30.03.2012 11:04:00

    • Eva
      Eva

      Nevím, jestli babička používala podravku. To jsou stejně strašný věci tyhle umělohmotný koření. Nejlepší jsou čerstvé bylinky.

      21.09.2011 20:23:35

    • tesii
      tesii

      vyyyyborny

      03.03.2011 01:12:31

    • tesii
      tesii

      vypada to tak luxusne ze si ji jdu hned ted udelat ...pak napisi recenzi :)

      03.03.2011 00:08:10

    • Wiki
      Wiki

      nwm co tam strkas za hnusy ale moje bybicka ji dela nejlepsi

      30.07.2009 11:25:51

      • Niky01
        Niky01

        Nevím, z čeho ji vaří vaše babička, ale patrně tam dává zeleninu a česnek + další ingredience dle chuti... Takže to musí být asi stejné tfuj...

        11.08.2009 21:39:06


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina česnečka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.