Babiččina bramboračka

1 hod | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 647374x
V zimním období se u nás bramboračky vaří vždy pořádný hrnec. Přijde k chuti“ určitě i vám, až se budete vracet promrzlí z vycházky nebo z lyžování. Vegetariáni nahradí masox za jiný bujon.
Komentáře receptu 73
Uvařil jsem to (Recept vařilo 85 lidí)


Postup přípravy receptu

Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením a vaříme do změknutí.

Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme.

Odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a krátce povaříme.

Polévku dochutíme polévkovým kořením a mletým pepřem. Posypeme čerstvou nebo sušenou petrželovou natí.

Babiččinu bramboračku podáváme s chlebem.

autor receptu:

Babiččina bramboračka

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

3,8
dobrý recept
514 hlasujících
  • Recept Babiččina bramboračka - Výborný recept
  • Recept Babiččina bramboračka - Babiččina bramboračka
  • Recept Babiččina bramboračka - Babiččina bramboračka
  • Recept Babiččina bramboračka - Ještě lepší přidat uzený.
  • Recept Babiččina bramboračka - Bramboračka.
  • Recept Babiččina bramboračka - Naservírovaná bramboračka.
  • Recept Babiččina bramboračka - Chutná polévka od babičky.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina bramboračka

Celkový počet komentářů: 73
  • Tonda 29.09.2011 12:05:12

    Žádnej masox stačí s cibulkou a zeleninkou oprančit dobrou uzeninku a nemá to chybu!

    • Re: adioska 02.12.2011 11:25:00

      do bramboračky se uzenina nedává stejně tak jako do bramborového salátu vím to jsem vyučená kuchařka

      • Re: Re: Andy 20.07.2017 19:49:30

        Je uplně jedno co se kam podle norem dává nebo nedává...To, že se milá paní kuchařka naučila kdysi normy neznamená, že si každý nemůže dát do svého jídla to co jemu chutná! Proti masoxu nemám nic, jen ho dávám tak pulku kostičky. A pamatuju si, že prababička vždy dávala do základu s cibulkou osmahnout domácí slaninku nebo špek a pak už nebyl masox ani potřeba. No jééééje, to byla lahoda! Takže ano, i s uzeninou je výborná :)

      • Re: Re: Siirii 07.09.2012 03:15:44

        Uzeniny jsou dobrý at je dáte kamkoli

      • Re: Re: Kačka 26.04.2012 11:31:00

        Vyučená jsem taky, ale myslím, že je to věc každého a každý vaří tak jak to má rád proto jsou tu ty recepty k dispozici =)

      • Re: Re: JArda 26.03.2012 20:09:09

        když jsi vyučená kuchařka, tak znáš knihu norem, pak lehce neznáš jiné recepty - tady jsi opravdu ulítla - a jinak: bramboračka se dělá na tisíc způsobů, tak proč měla být bezmasá, jak píše ten dole nebo by si tam někdo nemohl dát to uzené (což zas bych nejedl já) a vařit ji v želvím krunýři nad velbloudím trusem?
        Já třeba rád bezmasou, ale z z vývarů třeba z mixu vepř. kostí, hovězího a luxusní je slepičí/kohoutí vývar (né ze ze zelené slepice z igelitu) - a masox taky dáváme, když je jen z vody a česneku, mám rád ten šmrnc

  • Re: bramboračka Mikloška 10.01.2017 20:02:29

    Namočíme přes noc hrst sušených hub hrst hrachu hrst fazolí hrst čočky. Vaříme hodinu přidáme brambory na másle orestovanou kořenovou zeleninu. Zahustime cibulovou jíškou přidáme nadrcený česnek celý pepř nové koření bobkový list drhnutou majoránku sůl. Po půl hodině přidáme dvě lžíce octu po provaření dáme nájemno cibulku zelenou nať koriandru a petrželky. Po odstavení na deset minut můžeme podávat.

  • Komentář k receptu Babiččina bramboračka Jura 22.11.2016 06:49:34

    Mě se tam ten masox taky moc nelíbí. Po přečtení zdejších diskuzí si ho vám ale dám. Nemám rád když mě někdo nutí jakým kolik směrem. Pokud umíte lepší polévku dejte sem recept. Porovnáme. �

  • LooLLa
    Komentář k receptu Babiččina bramboračka LooLLa 02.10.2016 09:58:10

    Povedla se :)

  • Komentář k receptu Babiččina bramboračka Petra 29.10.2015 18:15:54

    Bramboracka jednim slovem uzasna. Masox nemasox - je proste bozi. Diky za super recept.

Nalezeno receptů: 73
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččina bramboračka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept