reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina bramboračka

V zimním období se u nás bramboračky vaří vždy pořádný hrnec. Přijde k chuti určitě i vám, až se budete vracet promrzlí z vycházky nebo z lyžování.


  • 3,9

    537×

    3,9 537
  • 1 hod

  • 86×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením a vaříme do změknutí.

Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme.

Odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a krátce povaříme.

Polévku dochutíme polévkovým kořením a mletým pepřem. Posypeme čerstvou nebo sušenou petrželovou natí.

Babiččinu bramboračku podáváme s chlebem.

Tip: Vegetariáni nahradí masox jiným bujonem. V nejlepším případě bujon vynecháme a použijeme vývar.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina bramboračka

    Celkový počet komentářů: 79
    • Edit
      Edit

      bramboračka

      já teda pořád nerozumím tomu,proč se tu všichni musíte do daného receptu štvát..
      no tak to paní prostě dělá s masoxem,no a co??Tak vy tam masox nedávejte ale přestaňte poučovat..Je každého věc,jak co vaří i kdyby tam dala vajíčko na tvrdo,tak je to paní věc.Raďte,pište své recepty ale nepoučujte!Nehodí se to!
      A paní která tu psala že je vyučená kuchařka to už hovoří samo za sebe.Jen člověk který musí zdůraznit že se v dané oblasti vyzná,tak to vesměs funguje tak-že opak je pravdou.Zvlášť když napíše dotyčná totální nesmysl.

      21.07.2012 12:16:17

      • Denisa
        Denisa

        Re: bramboračka

        Naprosto souhlasím !!!!!

        05.01.2013 11:56:40

      • el gekon
        el gekon

        Re: bramboračka

        Když já bych si tak přál, aby tam paní ten masox nedávala :-(

        15.01.2015 22:35:48

      • Karolína
        Karolína

        Re: bramboračka

        také nevím, proč se tu kvůli receptu rozčilují. postě tam masox nedám. A to , že je někdo vyučený kuchař nebo ne, to nic neměmí. V restauracích a jídelnách vyučení kuchaři určitě doma vyrobený bujon nebo masox nedávají. Přesto je tam masox cítit...ten chemický. Tak co řešíte? A co UHO v nemocnici? :-D

        11.02.2015 14:51:39

    • Pavel
      Pavel

      Pokud si dobře pamatuji už moje babička dávala do bramboračky vyvařit kus kůže za špeku. Dneska bohužel takový obyčejný špek s kůží není k sehnání. Anglická slanina a podobné se nehodí

      21.06.2011 15:04:54

      • sikulka
        sikulka

        Re: Vzpomínka

        Obyčejný špek nemá chybu, je krásně voňavý, dělá jídla lahodnější a dá se koupit u řezníka. Ne v supermarketu

        11.01.2019 19:24:56

    Nalezeno receptů: 79
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina bramboračka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.