reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina bramboračka

V zimním období se u nás bramboračky vaří vždy pořádný hrnec. Přijde k chuti určitě i vám, až se budete vracet promrzlí z vycházky nebo z lyžování.


  • 3,9

    542×

    3,9 542
  • 1 hod

  • 86×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením a vaříme do změknutí.

Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme.

Odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a krátce povaříme.

Polévku dochutíme polévkovým kořením a mletým pepřem. Posypeme čerstvou nebo sušenou petrželovou natí.

Babiččinu bramboračku podáváme s chlebem.

Tip: Vegetariáni nahradí masox jiným bujonem. V nejlepším případě bujon vynecháme a použijeme vývar.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina bramboračka

    Celkový počet komentářů: 83
    • Michal
      Michal

      MAsox do babiččiny polévky... styďte se prasata

      27.08.2019 10:50:07

    • Karel
      Karel

      Komentář k receptu Babiččina bramboračka

      Dnes píše " babiččin " recept kdejaká pinďucha, která neumí vůbec vařit. Tento recept je toho jen dalším důkazem. Naštěstí jsem měl jinou babičku, která tyhle sračky (ze tří lžic polévkového koření a dvou kostek bujónu) nevařila!

      29.01.2019 04:23:15

    • Mikloška
      Mikloška

      Re: bramboračka

      Namočíme přes noc hrst sušených hub hrst hrachu hrst fazolí hrst čočky. Vaříme hodinu přidáme brambory na másle orestovanou kořenovou zeleninu. Zahustime cibulovou jíškou přidáme nadrcený česnek celý pepř nové koření bobkový list drhnutou majoránku sůl. Po půl hodině přidáme dvě lžíce octu po provaření dáme nájemno cibulku zelenou nať koriandru a petrželky. Po odstavení na deset minut můžeme podávat.

      10.01.2017 20:02:29


    • Zdenek
      Zdenek

      Babička a masox

      Víte jak se dříve vařilo na vesnici? Sousedka od sousedky a když byla třeba ta bramboračka výborná, tak ji vařila celá ves.Samozřejmě, že každý si ji připravil, nebo ochutil podle sebe, sto lidí, sto chutí, s tím nemá vyučená kuchařka co dělat. Výuční list není žádná záruka vaření. Já znám vyučené kuchařky, které bych nezaměstnal ani v závodce. U vaření se musí hlavně přemýšlet, kdo přemýšlet neumí, tak zkazi na co šáhne.

      06.09.2012 09:40:31

    • Edit
      Edit

      bramboračka

      já teda pořád nerozumím tomu,proč se tu všichni musíte do daného receptu štvát..
      no tak to paní prostě dělá s masoxem,no a co??Tak vy tam masox nedávejte ale přestaňte poučovat..Je každého věc,jak co vaří i kdyby tam dala vajíčko na tvrdo,tak je to paní věc.Raďte,pište své recepty ale nepoučujte!Nehodí se to!
      A paní která tu psala že je vyučená kuchařka to už hovoří samo za sebe.Jen člověk který musí zdůraznit že se v dané oblasti vyzná,tak to vesměs funguje tak-že opak je pravdou.Zvlášť když napíše dotyčná totální nesmysl.

      21.07.2012 12:16:17

    • Pavel
      Pavel

      Pokud si dobře pamatuji už moje babička dávala do bramboračky vyvařit kus kůže za špeku. Dneska bohužel takový obyčejný špek s kůží není k sehnání. Anglická slanina a podobné se nehodí

      21.06.2011 15:04:54

      • sikulka
        sikulka

        Re: Vzpomínka

        Obyčejný špek nemá chybu, je krásně voňavý, dělá jídla lahodnější a dá se koupit u řezníka. Ne v supermarketu

        11.01.2019 19:24:56


    Nalezeno receptů: 83
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina bramboračka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.