Babiččina bramboračka s houbami

1 hod | polévka | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 41388x
Výborný recept na polévku z brambor, zeleniny, hub a koření podle mé babičky.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme ,nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí a novým kořením vaříme do změknutí.

Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme.

Z bramboračky odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a nakonec babiččinu bramboračku krátce povaříme.

Babiččinu bramboračku s houbami rozdělíme do hlubokých talířů či misek a podáváme jako sytou a velmi dobrou polévku.

Thedarkangel autor receptu:

Babiččina bramboračka s houbami

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina bramboračka s houbami

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Babiččina bramboračka s houbami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept