reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina bezinková šťáva

Recept na bezinkovou šťávu od babičky.


  • 4,7

    69×

    4,6 69

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 614 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Postup přípravy

Nasbírané květy bezu namočíme v převařené vodě, která musí být vychladlá a necháme 24 hodin máčet.

Druhý den bezinkovou šťávu přecedíme přes plátýnko, přidáme všechen cukr a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Z citronů vymačkáme šťávu a přidáme ji do oslazené šťávy.

Bezinkovou šťávu nalijeme do vymytých a osušených sklenic, skladujeme v temnu a chladu. Nesterilujeme.

Foto: Pixabay.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina bezinková šťáva

    Celkový počet komentářů: 16
    • Martin
      Martin

      Bezinková šťáva 1

      Dobrý den
      bezinková šťáva jako je výborná . Jen některé PET lahve se chovají jako kdyby tak trochu obsahovaly místo sirupu burčák . Ale ne zase tolik . To když několikrát po sobě povolíte závitovou zátku , ono si to odfoukne a potrom ji zase dotáhnete , tak to posléze odezní . Na chuti to ovšem nic nemění .
      Může mi někdo napsat co je špatně ? Předem díky .
      Martin .

      15.08.2017 16:03:05

    • Sušenka
      Sušenka

      Komentář k receptu Bezinková šťáva 1

      Díky za supr recept, můžu ze ještě zeptat, jak dlouho taková šťáva vydrží?

      04.09.2015 13:31:42

    • Dana
      Dana

      Miras:díky za velmi přínosný komentář.Že je bezinkový květ bez tepelné přípravy toxický jsem netušila,nikdy jsme na sobě žádné nepříjemné příznaky nepoznali.Letos chci šťávu hlavně pro 3letého vnoučka,tak jsem za toto zjištění ráda.

      10.06.2014 12:05:58


      • Misa
        Misa

        Bezinkovy kvet toxicky neni. Mirne jedovate jsou plody, ktere je nutne prevarit a tim se jed neutralizuje. Kvety neni nutne varit, naopak, zahratim nad 40 stupnu nenavratne ztraci nektere vyznamne lecive vlastnosti. Ja ji delam vzdy za studena (zahrivam mezi 35-40 stupni), kvety pouze ocistim, ale neomyvam, omyl by se tim castecne pyl a ten prave urcuje kvalitu sirupu a jeho lecive schopnosti. Plnim do lahvi ktere vyplachnu varici vodou, vymeju alkoholem a po naplneni dam navrch do hrdla cca 2cm alkoholovou zatku, ta zabrani pristupu vzduchu a tvorbe plisne. Pri pokojove teplote vydrzi bez problemu rok.
        Casto se tvori huste zlute usazeniny, to je prave pyl, ktery se shlukuje, proto pred otevrenim poradne protrepat, at se pekne rozmicha.

        04.06.2015 21:26:23

      • Ladislav
        Ladislav

        Tak vím,že plody černého bezu se musí převařit. O květu jsem neslyšel.

        10.06.2019 14:54:51

    • Dušán
      Dušán

      Můj vlastní :D

      Já nechávám bez povařit, a přidám cukr... potom úřecedím... :D

      01.06.2011 12:28:14

      • Miras
        Miras

        Re: Můj vlastní :D

        Dobrý den.. Děláte ten nejlepší recept, který jsem našel.. Potom jsem se podíval na babičky recepty a je to stejně jako děláte vy.. Tento je nej jak chuťově, tak kvalitou, co se týče doby skladování.. Ještě je dobrý za studena, ale ten je velmi nestálý a vydrží cca jen pár dní. Max v mrazáku, ale to již se oddělí voda a je to znát.

        20.06.2013 13:55:02

    • vitek
      vitek

      sabina: ne nevari.. dela se to vlastne uplne stejne jako bezinkovy vino.. s tim rozdilem ze se nepridaji kvasinky.. jinak louhovat se muze i dyl, pro silnejsi chut.. rozhodne ale max tyden, jinak to zhorkne

      26.05.2011 10:23:30


    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina bezinková šťáva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.