reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Babiččin velikonoční mazanec

Recept na mazanec, který nesmí chybět k velikonoční snídani.


  • 4,6

    226×

    4,6 226
  • 2 h 40 min

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Energetická hodnota

12944 kJ / 3091,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Postup přípravy

Připravíme kvásek z droždí, trochy vlažného mléka, lžičky mouky a cukru. Necháme vzejít.

Do mísy dáme všechny ingredience, přidáme kvásek a zaděláme těsto. Těsto na mazanec necháme 2 hodiny kynout. Potom vytvarujeme dva stejně velké bochánky, necháme je na plechu vyloženém pečícím papírem ještě aspoň 15 minut kynout. Nakonec mazance potřeme rozšlehaným vejcem, nůžkami na bocháncích nastřihneme kříž, posypeme mandlemi a dáme péci. Mazance pečeme 30 minut při 180 °C.

Babiččin velikonoční mazanec podáváme ocukrovaný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin velikonoční mazanec

    Celkový počet komentářů: 43
    • Iveta
      Iveta

      pochvala na recept

      Jelikož jsem nenašla svůj osvědčený recept, našla jsem si tento .Padl mi do oka a musím říct, že jsem vybrala dobře. Mazance se povedli a jsou výborné,nadýchané- prostě skvělé.

      12.04.2020 20:34:43

    • Marcela
      Marcela

      Komentář k receptu Babiččin velikonoční mazanec

      Je mi 70 let, už jsem upekla leccos. Ale tenhle mazanec je fakt skvělý. Vláčný, nadýchaný, málo sladký. A dávkování je popsáno úplně přesně - žádné přiměřeně, podle potřeby pod. Díky!!!

      10.04.2020 21:35:55

    • stavros666
      stavros666

      Babiččin velikonoční mazanec

      Dělal jsem je podle Vašeho receptu a musí m říci,že se mi povedly oba hned na poprvé-bez prasklin-.A chuťově nedostižně vynikající,mám z toho ohromnou radost.Současně posílám fotografie mého výtvoru a přeji všem dobrého chuťánka….///

      07.04.2020 11:10:42


    • Eva
      Eva

      co dělám špatně?

      Tak jsem se na něj těšila a bohužel... stalo se mi to, co se mi stává při každém druhém pečení z kynutého těsta - těsto smrdí kvasnicemi a taky nepříjemně chutná. Co dělám špatně? Nechala jsem kynout přes noc, ale to by neměl být problém, četla jsem jiné recepty, kde také nechávali kynout déle.

      16.04.2017 17:49:02

      • Lenka
        Lenka

        Re: co dělám špatně?

        To je právě ten problém,dlouho kynul a určitě jste tam dala moc kvasnic,jinak nevidím problém.Já ho dělám stejně a vždy je výborný a nesmrdí.

        19.10.2017 08:59:10

      • Roman
        Roman

        Re: co dělám špatně?

        Taky jste mohla koupit špatné kvasnice.

        19.10.2017 09:06:20

      • luki
        luki

        Re: co dělám špatně?

        dělej podle návodu a musí se podařit, stejně jako mě, ačkoli jsem v pečení jako ta věc, ve které se peče:-) trouba:-)

        31.03.2018 10:58:29

      • věra
        věra

        Re: co dělám špatně?

        nechat těsto přes noc?To je velká chyba.Měla jste to překysané a potom to spadne.3dkg.kvasnic nemůže v těstě smrdět.Toto těsto nakyne ani ne za 1 hodinu,musí být teplé mléko a vše ostatní pokojová teplota.Zkuste znovu a bude OK.

        19.04.2019 16:53:17


    Nalezeno receptů: 43
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin velikonoční mazanec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.