reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččin štrúdl

Jednoduchá příprava dobrého štrůdlu - rada pro zpracování jablek. Štrůdl je vhodný na stůl při každé příležitosti.


  • 3,7

    248×

    3,6 248
  • 1 hod

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

nádivka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 602 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu.

Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin.

Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.

Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin štrúdl

    Celkový počet komentářů: 34
    • Martina
      Martina

      Ano děkuji je dobrý.Podobný mám napsaný v kuchařce od babičky,tam přidává lžička octa.

      30.09.2019 13:39:42

    • Jiřina
      Jiřina

      Komentář k receptu Babiččin štrůdl

      A proč ne Hera? Moje babička byla r. 1925 a z ničeho jiného nepekla

      05.01.2019 15:26:14

    • Jaroslav
      Jaroslav

      To se člověk nestačí divit čeo jsou šťouralové schopni se chtit při pečení mohli by si nechat dohadyo češtině někam jinam co?

      10.05.2018 22:59:59


    • Jaroslav
      Jaroslav

      No to by ani nebyli češi hnidopichové tohle se snad o pečení tak co sem taháte pravopis nemužete se povznést chytráci.

      10.01.2017 22:11:22

    • jaruš
      jaruš

      Komentář k receptu Babiččin štrůdl

      Štrůdlíček výbornej.tchýni moc chutnal,hned jsem jí zabalila kousek sebou.těstíčko vláčné,sice se drolí při krájení,ale vůbec nevadí.chťově vynikajíc;-)potřela sem rozpuštěnou herou,posypala strouhankou,dala jablíčka nahrubo nastrouhaný,posypala cukrem,skořicí a zamotala..DOPORUČUJI!!!!!!!

      02.11.2013 21:59:03

    • Babiččin štrÚdl
      Babiččin štrÚdl

      Gramatická chyba

      Dobrý den, je pravda, že ŠTRÚDL je výborný, ale píšeme štrúdl, nikoli štrůdl. Děkuji :)

      04.06.2013 21:47:13


    Nalezeno receptů: 34
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.