reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččin štrůdl

Jednoduchá příprava dobrého štrůdlu - rada pro zpracování jablek. Štrůdl je vhodný na stůl při každé příležitosti.


  • 3,7

    244×

    3,6 244
  • 1 hod

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu.

Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin.

Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.

Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin štrůdl

    Celkový počet komentářů: 33
    • Jiřina
      Jiřina

      Komentář k receptu Babiččin štrůdl

      A proč ne Hera? Moje babička byla r. 1925 a z ničeho jiného nepekla

      05.01.2019 15:26:14

    • Jaroslav
      Jaroslav

      To se člověk nestačí divit čeo jsou šťouralové schopni se chtit při pečení mohli by si nechat dohadyo češtině někam jinam co?

      10.05.2018 22:59:59

    • Jaroslav
      Jaroslav

      No to by ani nebyli češi hnidopichové tohle se snad o pečení tak co sem taháte pravopis nemužete se povznést chytráci.

      10.01.2017 22:11:22


    • jaruš
      jaruš

      Komentář k receptu Babiččin štrůdl

      Štrůdlíček výbornej.tchýni moc chutnal,hned jsem jí zabalila kousek sebou.těstíčko vláčné,sice se drolí při krájení,ale vůbec nevadí.chťově vynikajíc;-)potřela sem rozpuštěnou herou,posypala strouhankou,dala jablíčka nahrubo nastrouhaný,posypala cukrem,skořicí a zamotala..DOPORUČUJI!!!!!!!

      02.11.2013 21:59:03

    • Babiččin štrÚdl
      Babiččin štrÚdl

      Gramatická chyba

      Dobrý den, je pravda, že ŠTRÚDL je výborný, ale píšeme štrúdl, nikoli štrůdl. Děkuji :)

      04.06.2013 21:47:13

      • Jana
        Jana

        Re: Gramatická chyba

        Myslím, že se píše štrůdl a né štrúdl. Ve škole nám to vysvětlovali tak, abychom si představili vozík, nedříve je ojka, pak jedno kolo a druhé kolo. Oj znamená, že na začátku slova se píše ú s čárkou a uprostřed slova a na konci ů s kroužkem.

        10.12.2014 18:57:27

      • Vlad
        Vlad

        Re: Gramatická chyba

        Tady je rec o strudlu a ne o Cestine.
        Jdete se vykecat do ustavu pro jazyk Cesky

        20.01.2018 23:02:42

    Nalezeno receptů: 33
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin štrůdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.