reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Babiččin štrúdl

Jednoduchá příprava dobrého štrůdlu - rada pro zpracování jablek. Štrůdl je vhodný na stůl při každé příležitosti.


  • 3,7

    250×

    3,6 250
  • 1 hod

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

nádivka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

18. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 846 hodnocení

Šetřete v kuchyni

18. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 2.díl

18. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

18. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete

18. 9. 2020

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu.

Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin.

Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.

Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin štrúdl

    Celkový počet komentářů: 34
    • Martina
      Martina

      Ano děkuji je dobrý.Podobný mám napsaný v kuchařce od babičky,tam přidává lžička octa.

      30.09.2019 13:39:42

    • Jiřina
      Jiřina

      Komentář k receptu Babiččin štrůdl

      A proč ne Hera? Moje babička byla r. 1925 a z ničeho jiného nepekla

      05.01.2019 15:26:14

    • Jaroslav
      Jaroslav

      To se člověk nestačí divit čeo jsou šťouralové schopni se chtit při pečení mohli by si nechat dohadyo češtině někam jinam co?

      10.05.2018 22:59:59


    • Jaroslav
      Jaroslav

      No to by ani nebyli češi hnidopichové tohle se snad o pečení tak co sem taháte pravopis nemužete se povznést chytráci.

      10.01.2017 22:11:22

    • jaruš
      jaruš

      Komentář k receptu Babiččin štrůdl

      Štrůdlíček výbornej.tchýni moc chutnal,hned jsem jí zabalila kousek sebou.těstíčko vláčné,sice se drolí při krájení,ale vůbec nevadí.chťově vynikajíc;-)potřela sem rozpuštěnou herou,posypala strouhankou,dala jablíčka nahrubo nastrouhaný,posypala cukrem,skořicí a zamotala..DOPORUČUJI!!!!!!!

      02.11.2013 21:59:03

    • Babiččin štrÚdl
      Babiččin štrÚdl

      Gramatická chyba

      Dobrý den, je pravda, že ŠTRÚDL je výborný, ale píšeme štrúdl, nikoli štrůdl. Děkuji :)

      04.06.2013 21:47:13


    Nalezeno receptů: 34
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.