Babiččin štrůdl

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 332270x
Jednoduchá příprava dobrého štrůdlu - rada pro zpracování jablek. Štrůdl je vhodný na stůl při každé příležitosti.
Komentáře receptu 29
Uvařil jsem to (Recept vařilo 16 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu.

Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin.

Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.

Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

autor receptu:

Babiččin štrůdl

Počet přidaných receptů: 336

Ingredience

3,6
dobrý recept
231 hlasujících
  • Recept Babiččin štrůdl - Příprava babiččina  štrůdlu.
  • Recept Babiččin štrůdl - Babiččin štrůdl na plechu.
  • Recept Babiččin štrůdl - Křehký,dobrý a snadný štrůdl.
  • Recept Babiččin štrůdl - Štrůdl byl vynikajícící :-)


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččin štrůdl

Celkový počet komentářů: 29
  • vzkaz: Jaroslav 10.01.2017 22:11:22

    No to by ani nebyli češi hnidopichové tohle se snad o pečení tak co sem taháte pravopis nemužete se povznést chytráci.

  • Komentář k receptu Babiččin štrůdl jaruš 02.11.2013 21:59:03

    Štrůdlíček výbornej.tchýni moc chutnal,hned jsem jí zabalila kousek sebou.těstíčko vláčné,sice se drolí při krájení,ale vůbec nevadí.chťově vynikajíc;-)potřela sem rozpuštěnou herou,posypala strouhankou,dala jablíčka nahrubo nastrouhaný,posypala cukrem,skořicí a zamotala..DOPORUČUJI!!!!!!!

    • Re: Komentář k receptu Babiččin štrůdl Josef 09.02.2014 20:36:02

      Babičin štrůdl a HERA????

      • Re: Re: Komentář k receptu Babiččin štrůdl k.ried 01.09.2016 10:40:30

        Moje babička dávala před padesáti lety Sanu nebo něco takového, šetřila, kde mohla, ale její cukrářské výrobky byly výborné. Máslo dávala jenom do vánočního cukroví. Já dávám skoro do všeho máslo, ale např. do slaného pečiva je Hera, nevím proč, lepší. Pečivo tak rychle netvrdne (i když u nás většinou ztvrdnout nestihne).

  • Komentář k receptu Babiččin štrůdl Jitka 07.02.2015 12:03:18

    Psaní slova štrúdl viz. pravidla českého pravopisu
    štrú·dl , ~u m.; 6. j. ~u; 1., 4., 7. mn. ~y

  • Gramatická chyba Babiččin štrÚdl 04.06.2013 21:47:13

    Dobrý den, je pravda, že ŠTRÚDL je výborný, ale píšeme štrúdl, nikoli štrůdl. Děkuji :)

    • Re: Gramatická chyba Jana 10.12.2014 18:57:27

      Myslím, že se píše štrůdl a né štrúdl. Ve škole nám to vysvětlovali tak, abychom si představili vozík, nedříve je ojka, pak jedno kolo a druhé kolo. Oj znamená, že na začátku slova se píše ú s čárkou a uprostřed slova a na konci ů s kroužkem.

  • Komentář k receptu Babiččin štrůdl Gabina 18.06.2014 15:05:59

    Fuj štrůdl se lepil a byl pěkně hnusnej. Palec dolů

Nalezeno receptů: 29
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččin štrůdl
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept