reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččin španělský ptáček

Recept, jak ho dělávala moje babička.


  • 4,4

    50×

    4,3 50
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí či krenexem.

Plátky poklademe sýrem, párkem, okurkou a vejci. Dávám polovinu vajíčka do 1 závitku. Maso zavineme a ovážeme nití.

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Nebo dáme na 30 minut do tlakového hrnce. Do šťávy přidáme jednu nožičku na kostečky pokrájeného párku, ochutíme sójovou omáčkou, solí či masoxem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody či solamylem.

Babiččiny španělské ptáčky podáváme nejlépe s vařenou rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin španělský ptáček

    Celkový počet komentářů: 4
    • dadulka111
      dadulka111

      Komentář k receptu Babiččin španělský ptáček

      Recept vypadá dobře, akorát mě zaráží sýr. Nikdy jsem ho nedávala, nějak mi tam nepasuje, ale proč ne, když to má někdo rád. Dávat sojovku a masox je podle mě zbytečné, maso udělá při dušení chuť omáčky samo.

      17.11.2017 14:36:28

    • Ladislav Kolesa
      Ladislav Kolesa

      Komentář k receptu

      Do španělského ptáčku sojovou omáčku?! Zahustit moukou rozšlehanou ve vodě, a ne vydusit šťávu na tuk a zaprášit moukou? Celý postup od začátku je bastlení tohoto skvělého jídla. Jestli tahle vařila babička, lituji všechny její strávníky.

      19.04.2017 11:58:30

    • MMinerva
      MMinerva

      skvělí racept

      07.08.2011 10:21:20


    • MARCY
      MARCY

      Tak to je nádhera !!! Určitě vyzkouším

      19.06.2009 14:45:58


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin španělský ptáček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.