reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččin perník alá Norimberk

Doma jsem ráda používala recept z perníkového koření s názvem Babiččin perník. Tento jsem si upravila pro své potřeby.


  • 3,7

    15×

    3,6 15
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva

těsto



Postup přípravy

Nejdříve si nakrájíme nebo nasekáme ořechy, rozinky a kandované ovoce.
Troubu dostatečně předehřejeme na 180 - 200 °C podle výkonu trouby. Plech vymažeme a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem.

V dostatečně velké míse smícháme mouku, cukr, pudinkový prášek (vanilkový nebo kakaový), kypřící prášek, perníkové koření a kakao. Dobře promícháme. Jako jeden díl jsem použila velký kelímek od bílého jogurtu, který jsem nedávala plný, takže asi 300 - 350 g.

Ve větším kastrolku si ohřejeme si mléko, aby bylo vlažné. Ve vlažném mléce rozmícháme med a vejce. Přidáme rum a olej. Část mléka lze nahradit například bílým jogurtem. Důkladně rozšleháme. Když se všechny složky pěkně spojí, můžeme je přilít do mísy se sypkými ingrediencemi. Opět pečlivě promícháme.

Těsto nalijeme na připravený plech a dáme do vyhřáté trouby. Přibližná doba pečení je 30 - 40 minut. Perník je hotový, když se okraje odloupnou od plechu, při píchnutí špejlí se těsto nelepí a především krásně voní.

Nakonec můžeme babiččin perník alá Norimberk přelít rozpuštěnou čokoládou. Pokud nemáte čas na čokoládu, rozřeďte si povidla a ta natřete na perník a posypte strouhaným kokosem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin perník alá Norimberk

    Celkový počet komentářů: 2

    • KaK
      KaK

      balíček kandovaného ovoce

      Zapomněla jsem uvést balíček kandovaného ovoce do ingrediencí, jinak v postupu přípravy jej uvádím.
      S receptem jsem měla úspěch i u návštěvy, takže se zdlouhavého popisu nezalekněte. Jde o celkem rychlý koláč plný lahodných chutí :-).
      Ještě se dívám, že ingredience jsou seřazeny jinak, než jsem je sepisovala. Nejprve byly uvedeny všechny sypké a pak tekuté; tak jak je vhodné je brát popořadě do ruky. No je to tady můj první recept, tak snad příjdu na to, jak je příště sepsat lépe.

      27.02.2011 10:55:41

    • KaK
      KaK

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      27.02.2011 10:51:48

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin perník alá Norimberk

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.