reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččin králík

Králík dušený se zeleninou na víně a se šípky. Recept, ke kterému se jako příloha hodí houskový knedlík.


  • 4,7

    13×

    4,6 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 544 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Postup přípravy

Králíka očistíme, protáhneme slaninou a osolíme.

Na pekáči na másle necháme zrůžovět nakrájenou cibuli, očištěnou nakrájenou zeleninu, vložíme králíka, osmahneme, podlijeme a v troubě asi hodinu dusíme. Pak polijeme červeným vínem, přidáme šípky, ocet a zahustíme jíškou. Přidáme trochu zkaramelizovaného cukru, ochutíme kůrou a šťávou z citronu a ještě povaříme.

Králíka vyndáme na mísu a naporcujeme. Šťávu procedíme, přidáme smetanu, krátce povaříme, podle chuti dosolíme, vložíme zpět porce králíka.

Babiččin králík nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.