Recept na klasický bramborový salát, který podáváme za studena jako přílohu.
1 kg | brambory |
0.5 ks | celer |
3 lžíce | majonéza |
2 ks | mrkev |
1-2 ks | petržel |
1 lžíce | hořčice plnotučná |
6 ks | okurka sterilovaná |
3 lžíce | tatarská omáčka |
podle chuti | |
---|---|
2 špetky | sůl |
2 špetky | mletý černý pepř |
podle potřeby | |
10 lžic | lák z okurek |
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Zeleninu očistíme, celer použijeme menší. Mrkev s petrželí a celerem uvaříme také doměkka. Poté brambory i ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky.
Brambory, mrkev, petržel a celer dáme do mísy, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, na kostičky nakrájené sterilované okurky, sůl a pepř. Bramborový salát opatrně promícháme a podle potřeby zředíme lákem z okurek. Ze salátu se nesmí stát lepivá kaše.
Bramborový salát necháme v chladu odležet do druhého dne, chutě se tak lépe propojí. Babiččin klasický bramborový salát podáváme jako přílohu a připravit si jej můžeme kdykoli během roku - nejen o Vánocích.
Veganské Vánoce: Bramborový salát a smažená hlíva krok za krokem
I bez masa lze vytvořit vynikající menu na Štědrý večer. Přesvědčte se o tom s naším receptem krok za krokem.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena