reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Komentáře k receptu Babiččin jablečný štrúdl

Celkový počet komentářů: 39
  • Soňa
    Soňa

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Udělala jsem šest podle receptu a jsou opravdu super, jiné Těsto už nehledám :)

    03.09.2020 21:27:43

  • Ív
    Ív

    " od své babičky "

    30.03.2020 23:01:39

  • Alsorra
    Alsorra

    Recept se mi nelíbí

    20 min. je málo. Měl jsem to v troubě na 200 st.C 25 min a střed nebyl stejně řádně dodělaný. Kdybch to nechal na 35 min bylo by to akorát. Dělal(a/ jste někdy ten štrůdl?

    18.03.2020 19:24:55

  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Už jsem zkoušela více receptů na štrůdl tenhle je taky dobrý :-) akorát bych těsta před tím než se začnou prokládat nechala odpočinout v ledničce přes noc. O moc lépe se s testy pracuje. Jinak štrůdl zase trochu jinak ;-) super!!!!

    05.06.2019 17:25:08

  • Blanka
    Blanka

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Tento recept jsem zkusila, ale moc se mi to tedy nepovedlo. Jedno těsto se moc lepilo, úplně nevím, proč jsou dvě těsta (jsem začátečník)...takže ještě jednou možná zkusím, ale tentokrát to moc nedopadlo:-(

    13.09.2018 21:22:31

    • Laďka
      Laďka

      Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Dvě těsta jsou proto, že děláte klasické listové těsto a to se takto zadělává. Většinou se ale nedílkuje a já bych to neudělala ani v tomto případě. Těsto se má několikrát převálet, aby vyzrálo. Potom také nelepí, protože před převálením těsto pokaždé podsypáváte moukou. Teprve nakonec bych ho rozdělila na 6 dílů. Příště to zkuste tímto způsobem a uvidíte, že to bude lepší.

      23.09.2018 11:10:16

  • Lada
    Lada

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Prosím jak moc prohnětnout ty 2 těsta neda se to tedy míchat rovnou

    25.03.2017 22:01:15

  • Miluška
    Miluška

    Skvělé těsto na závin

    Děkuji moc za SKVĚLÝ RECEPT na závinové těsto. Dělala jsem ho několikrát a VŽDY se povedl!!!!
    Už jiný nedělám :-)než ten Váš
    Ještě jednou děkuji a mějte se moc fajn

    08.01.2017 22:44:41

  • houska (tecka) m
    houska (tecka) m

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Díky za recept. Těsto se vůbec netrhalo, i kdy jsem ho měla vyválené opravdu na tenko. Krásně se s ním pracuje. (A to jsem štrúdl pekla podruhé v životě a poprvé sama.) Během pečení mi nepopraskalo, ale pro jistotu jsem štrúdl propíchala vidličkou. Chuťově jedna báseň. Zapisuji a ukládám. Díky :)

    09.04.2016 23:27:22

  • Petra
    Petra

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Strudl je moc dobrý

    09.01.2016 13:43:43

  • alzbetka (tecka) h
    alzbetka (tecka) h

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Štrúdl je moc dobrý,ale lístkový se mi ho mít nepodařilo. Těsto na válení bylo dost tuhé,ale možná to je tím,že jsem místo octa dala citron a část bílé mouky nahradila celozrnnou. Těsto ze stejných surovin dělal můj dědeček stylem "všechno smíchat" a štrúdl byl vždycky výborný.

    31.12.2015 01:56:30

  • pikula
    pikula

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    No tak ono nejde jen o ingredience, čili budoucí chuť. Závin by měl mít také vzhledově
    úroveň. Toho nedocílíte vyválením jakéhosi takéhosi oválu halabala. Čím méně je těsto na závin vhodné, tím hůře jde vyválet do hranatého nekrajkového tvaru. Po upečení, na řezu, nemá mít závin žádné vzduchové kapsy. Vámi vychvalovaný závin tyto nedostatky má, tak ať vám ta odporná tuková bomba chutná.

    23.12.2015 13:05:01

  • Ivana
    Ivana

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Tak u me sel právě do koše už ve fázi těsta... VŠE podle receptu, jen misto Hery peču s máslem :/

    26.10.2015 16:22:11

  • Zuzana
    Zuzana

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Skvělý recept, vyzkoušela jsem a zapisuju, všem doporučuju! děkuji :)

    02.10.2015 23:09:55

  • Damina
    Damina

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Díky za recept. Štrůdl byl výborný. Určitě budu dělat častěji.

    02.10.2015 17:34:46

  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Super recept! Napoprvé jsem dělala z poloviční dávky a mohla klidně z celé, už je téměř pryč :)

    16.09.2015 07:55:05

  • horales
    horales

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Vynikajici recept! Vsem moc chutnal!

    10.09.2015 10:18:55

  • your.black.angel
    your.black.angel

    Vyzkoušela jsem napoprvé poloviční dávku a lituji toho, že jsem neudělala celou :-D štrúdl ihned "zmizl". Těsto se dobře zpracovávalo, je jemné a zároveň perfektně drží tvar. Já osobně jsem do těsta přidala špetku soli a lžíci moučkového cukru (protože tu někteří komentovali, že je těsto bez chuti). Těsto jsem vyválela úplně natenko a před pečením štrúdl ještě pomazala vajíčkem. Pekla jsem na 200°C krásně dozlatova. Všem vřele doporučuji!!! :-)

    25.01.2015 17:35:19

  • Vendula
    Vendula

    Právě dopeceno, vynikající strudl, zkoušela jsem hodně receptu ale tenhle si nechám, je nejlepší co jsem kdy dělala i jedla děkuji

    21.01.2015 14:07:11

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    s listovým těstem to nemá nic společného,ani to zkoušet nebudu,dvě těsta se nematlají do sebe,ale rozvalují aby lístkovala

    04.11.2014 08:27:38

    • Vendula
      Vendula

      Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Právě jsem dopekla a je přímo luxusní

      21.01.2015 14:08:27

    • Eva
      Eva

      Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Dobrý den, jak můžete něco krytizovat , když jste to neskusila.A dobře vám tak!Ten štrůdl je prostě vynikající, a opravdu se lískuje.A ten kdo napsal, že je tvrdé....asi použil jinou mouku anebo to je pěknej patlal.Jěště jednou..TEN ŠTRŮDL NEMÁ CHYBU!!!!

      03.10.2015 18:56:11

    • Vever
      Vever

      Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Delal/a jste nekdy listove testo?? prave listove testo se vyrabi z dvou test, vodanek a tukanek.. jedina chyba tu v receptu je spojeni test (plus do vodanku se dava zhruba 30g z kostky masla), jinak se tukanek zabali do vodanku a rozvali, pak se slozi jako obalka a pokracuje se tak dlouho jak jen chcete.. nebo spis kolik chcete mit vrstev..

      10.04.2017 12:23:13

    • Ív
      Ív

      Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Také není uvedeno, že je to listové těsto, ale podobné jako listové. Podobný recept mám také od své babičce, a když se správně udělá, tak je štrůdl z něho výborný, také ho peču o něco déle.

      30.03.2020 22:59:06

  • Evzen
    Evzen

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Napl je dobra ale po upeceni testo je tvrde jako brneni, akorat tak na vylamani zubu. Testo nema zadnou chut, bylo by asi dobre na vyrobu petivajecnych nudli.
    Upekl jsme dva velike strudly a musel jsme je vuhodit :-(
    Babiccinin strudl by asi chutnal rytirum ve stredoveku. 200 C je prilis vysoka teplota, 150 C / 45 minut naprosto staci. Testo se sice dobre tahlo, vyvalcovalo, ale uspech to nebyl, jen ztrata casu a surovin.

    03.11.2014 19:54:33

  • pajule
    pajule

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Dobrý den,dá se Hera nahradit máslem?děkuji...

    01.10.2014 17:21:36

  • Madla
    Madla

    babiččin štrúdl

    Chci moc poděkovat za báječný recept na milovaný štrúdl! Vše jsem dělala přesně podle návodu a absolutně bez problémů, těsto se dobře zpracovává a navíc je moc dobré, říkám, že je lepší než klasické lískové!

    23.09.2014 20:40:00

  • Hanka
    Hanka

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Moc děkuji za recept. Mám bezlepkovou dietu a toto je první recept, který se povedl při použití bezlepkové mouky. Je výborný a křehký.

    26.08.2014 16:54:57

    • Petra
      Petra

      Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Hanko a jakou jste použila bezlepkovou mouku? Já jsem to dělala z poloviční dávky a absolutně se mi to nedařilo. Do 1. těsta jsem musela přidat o hodně více mouky,jinak to bylo samý tuk. A těsto po spojení nešlo vůbec vyválet, trhalo se...takže teď je z něj placka na plechu a jablka navrchu...jsem zvědavá co z toho "vyleze"...mě to tedy zklamalo :-(

      05.09.2014 19:03:16

  • jitka
    jitka

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Skvělý recept! Diky

    31.05.2014 16:13:09

  • Klára
    Klára

    Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Já ho dělala dnes a těsto není vůbec jak na obrázku, chuťově nevýrazné :-(. Při válení se mi trhalo. Kde jsem mohla udělat chybu?

    17.11.2013 17:30:22

  • dankabednarova
    dankabednarova

    babiččin jablečný závin

    Fakt vynikající!! Super těsto! Děkuji Dana

    23.10.2013 20:08:22

  • lenka18
    lenka18

    babiččin jablečný závin

    vynikající !!!!!!!!!!!!

    08.09.2013 00:00:09

  • Poganka
    Poganka

    výborný

    11.04.2013 18:29:44

  • veronika
    veronika

    Úžasné listové těsto na štrůdly...

    Ahoj,chci tu jen MOC poděkovat za výborný recept!!! jsem totiž celý život štrůdlová a štrůdly miluji,ale nikdy se mi nepodařilo udělat takové to dobré křehké těsto,co by se loupalo,vždycky to byly takové pokusy co mi kdo dal za recept,ale nakonec to dopadlo,že štrůdl byl tvrdý a nic moc podle mých představ,tak jsem vždy skončila jen u kupovaného listového těsta.
    Včera jsem náhodou našla toto těsto a velice mě zaujalo,je strašně jednoduché na přípravu opravdu!! měla jsem ho tak za cca 10 min.hotové , skvěle se válí a netrhá a je z něho naprosto báječný štrůdl!!listové těsto kam se hrabe je to lepší:-)))
    Zbytek těsta co jsem nezdělala,jsem si dala do mrazáku (však kupované je také zmrazené)
    Takže ještě jednou díky za tip!! :-)))

    22.09.2012 11:56:34

  • rambina
    rambina

    babiččin jablečný závin

    Už jako malá jsem z tohoto těsta jedla závin u tety a skoro jsem na to zapoměla.Dnes ho dělám jen z listového těsta ale vyzkouším ho podle tohoto receptu. Dík za připomenutí.

    01.03.2009 11:15:00

Nalezeno receptů: 39

Přidat příspěvek k receptu Babiččin jablečný štrúdl

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.