Výborný štrúdl od mé babičky z těsta, které se loupe jako listové.
náplň | |
---|---|
6 lžic | cukr |
18 ks | jablko |
1 hrnek | rozinky |
skořice mletá | |
1 hrnek | vlašské ořechy |
těsto 2 | |
2 ks | vejce |
2 lžíce | ocet |
voda | |
30 dkg | hladká mouka |
těsto 1 | |
1 balíček | Hera |
30 dkg | hladká mouka |
Z tuku na pečení a hladké mouky si připravíme první těsto. Rozdělíme na 6 dílků. Do sklenice o objemu 2 dl rozklepneme vajíčka, přidáme ocet a dolijeme teplou vodou. Smícháme s moukou a tím získáme druhé těsto. Též rozdělíme na 6 dílků. Jablka očistíme a nastrouháme. Vždy jeden a jeden dílek z každého těsta spojíme tím, že je prohněteme společně v ruce. Tak nám vznikne křehké listové těsto. Těsto rozválíme klasicky na šest plátů. Posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí, cukrem, ořechy a zabalíme do nohavic. Babiččin jablečný štrúdl pečeme při 200 °C asi 20 minut, v horkovzdušné troubě 15 minut. Až bude štrúdl růžový, vyndáme ho a posypeme moučkovým cukrem. Babiččin jablečný štrúdl nakrájíme a podáváme.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
autor esch
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena