reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Babiččin jablečný štrúdl

Výborný štrúdl od mé babičky z těsta, které se loupe jako listové.


  • 4,4

    149×

    4,4 149
  • 45 min

  • 19×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Z hery a hladké mouky si připravíme první těsto. Rozdělíme na 6 dílků.
Do sklenice o objemu 2 dl rozklepneme vajíčka, přidáme ocet a dolijeme teplou vodou. Smícháme s moukou a tím získáme druhé těsto. Též rozdělíme na 6 dílků. Jablka očistíme a nastrouháme.

Vždy jeden a jeden dílek z každého těsta spojíme tím, že je prohněteme společně v ruce. Tak nám vznikne křehké listové těsto. Těsto rozválíme klasicky na šest plátů. Posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí, cukrem, ořechy a zabalíme do nohavic.

Babiččin jablečný štrúdl pečeme při 200 °C asi 20 minut, v horkovzdušné troubě 15 minut. Až bude štrúdl růžový, vyndáme ho a posypeme moučkovým cukrem.

Babiččin jablečný štrúdl nakrájíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Celkový počet komentářů: 39
    • Soňa
      Soňa

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Udělala jsem šest podle receptu a jsou opravdu super, jiné Těsto už nehledám :)

      03.09.2020 21:27:43

    • Ív
      Ív

      " od své babičky "

      30.03.2020 23:01:39

    • Alsorra
      Alsorra

      Recept se mi nelíbí

      20 min. je málo. Měl jsem to v troubě na 200 st.C 25 min a střed nebyl stejně řádně dodělaný. Kdybch to nechal na 35 min bylo by to akorát. Dělal(a/ jste někdy ten štrůdl?

      18.03.2020 19:24:55


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      s listovým těstem to nemá nic společného,ani to zkoušet nebudu,dvě těsta se nematlají do sebe,ale rozvalují aby lístkovala

      04.11.2014 08:27:38

      • Vendula
        Vendula

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Právě jsem dopekla a je přímo luxusní

        21.01.2015 14:08:27

      • Eva
        Eva

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Dobrý den, jak můžete něco krytizovat , když jste to neskusila.A dobře vám tak!Ten štrůdl je prostě vynikající, a opravdu se lískuje.A ten kdo napsal, že je tvrdé....asi použil jinou mouku anebo to je pěknej patlal.Jěště jednou..TEN ŠTRŮDL NEMÁ CHYBU!!!!

        03.10.2015 18:56:11

      • Vever
        Vever

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Delal/a jste nekdy listove testo?? prave listove testo se vyrabi z dvou test, vodanek a tukanek.. jedina chyba tu v receptu je spojeni test (plus do vodanku se dava zhruba 30g z kostky masla), jinak se tukanek zabali do vodanku a rozvali, pak se slozi jako obalka a pokracuje se tak dlouho jak jen chcete.. nebo spis kolik chcete mit vrstev..

        10.04.2017 12:23:13

      • Ív
        Ív

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Také není uvedeno, že je to listové těsto, ale podobné jako listové. Podobný recept mám také od své babičce, a když se správně udělá, tak je štrůdl z něho výborný, také ho peču o něco déle.

        30.03.2020 22:59:06


    Nalezeno receptů: 39
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.