reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Babiččin jablečný štrúdl

Výborný štrúdl od mé babičky z těsta, které se loupe jako listové.


  • 4,4

    149×

    4,4 149
  • 45 min

  • 19×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Postup přípravy

Z hery a hladké mouky si připravíme první těsto. Rozdělíme na 6 dílků.
Do sklenice o objemu 2 dl rozklepneme vajíčka, přidáme ocet a dolijeme teplou vodou. Smícháme s moukou a tím získáme druhé těsto. Též rozdělíme na 6 dílků. Jablka očistíme a nastrouháme.

Vždy jeden a jeden dílek z každého těsta spojíme tím, že je prohněteme společně v ruce. Tak nám vznikne křehké listové těsto. Těsto rozválíme klasicky na šest plátů. Posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí, cukrem, ořechy a zabalíme do nohavic.

Babiččin jablečný štrúdl pečeme při 200 °C asi 20 minut, v horkovzdušné troubě 15 minut. Až bude štrúdl růžový, vyndáme ho a posypeme moučkovým cukrem.

Babiččin jablečný štrúdl nakrájíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Celkový počet komentářů: 39
    • Soňa
      Soňa

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Udělala jsem šest podle receptu a jsou opravdu super, jiné Těsto už nehledám :)

      03.09.2020 21:27:43

    • Ív
      Ív

      " od své babičky "

      30.03.2020 23:01:39

    • Alsorra
      Alsorra

      Recept se mi nelíbí

      20 min. je málo. Měl jsem to v troubě na 200 st.C 25 min a střed nebyl stejně řádně dodělaný. Kdybch to nechal na 35 min bylo by to akorát. Dělal(a/ jste někdy ten štrůdl?

      18.03.2020 19:24:55


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      s listovým těstem to nemá nic společného,ani to zkoušet nebudu,dvě těsta se nematlají do sebe,ale rozvalují aby lístkovala

      04.11.2014 08:27:38

      • Vendula
        Vendula

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Právě jsem dopekla a je přímo luxusní

        21.01.2015 14:08:27

      • Eva
        Eva

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Dobrý den, jak můžete něco krytizovat , když jste to neskusila.A dobře vám tak!Ten štrůdl je prostě vynikající, a opravdu se lískuje.A ten kdo napsal, že je tvrdé....asi použil jinou mouku anebo to je pěknej patlal.Jěště jednou..TEN ŠTRŮDL NEMÁ CHYBU!!!!

        03.10.2015 18:56:11

      • Vever
        Vever

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Delal/a jste nekdy listove testo?? prave listove testo se vyrabi z dvou test, vodanek a tukanek.. jedina chyba tu v receptu je spojeni test (plus do vodanku se dava zhruba 30g z kostky masla), jinak se tukanek zabali do vodanku a rozvali, pak se slozi jako obalka a pokracuje se tak dlouho jak jen chcete.. nebo spis kolik chcete mit vrstev..

        10.04.2017 12:23:13

      • Ív
        Ív

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Také není uvedeno, že je to listové těsto, ale podobné jako listové. Podobný recept mám také od své babičce, a když se správně udělá, tak je štrůdl z něho výborný, také ho peču o něco déle.

        30.03.2020 22:59:06


    Nalezeno receptů: 39
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.