reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Babiččin jablečný štrúdl

Výborný štrúdl od mé babičky z těsta, které se loupe jako listové.


  • 4,4

    149×

    4,4 149
  • 45 min

  • 19×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Z hery a hladké mouky si připravíme první těsto. Rozdělíme na 6 dílků.
Do sklenice o objemu 2 dl rozklepneme vajíčka, přidáme ocet a dolijeme teplou vodou. Smícháme s moukou a tím získáme druhé těsto. Též rozdělíme na 6 dílků. Jablka očistíme a nastrouháme.

Vždy jeden a jeden dílek z každého těsta spojíme tím, že je prohněteme společně v ruce. Tak nám vznikne křehké listové těsto. Těsto rozválíme klasicky na šest plátů. Posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí, cukrem, ořechy a zabalíme do nohavic.

Babiččin jablečný štrúdl pečeme při 200 °C asi 20 minut, v horkovzdušné troubě 15 minut. Až bude štrúdl růžový, vyndáme ho a posypeme moučkovým cukrem.

Babiččin jablečný štrúdl nakrájíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Celkový počet komentářů: 39
    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Moc děkuji za recept. Mám bezlepkovou dietu a toto je první recept, který se povedl při použití bezlepkové mouky. Je výborný a křehký.

      26.08.2014 16:54:57

      • Petra
        Petra

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Hanko a jakou jste použila bezlepkovou mouku? Já jsem to dělala z poloviční dávky a absolutně se mi to nedařilo. Do 1. těsta jsem musela přidat o hodně více mouky,jinak to bylo samý tuk. A těsto po spojení nešlo vůbec vyválet, trhalo se...takže teď je z něj placka na plechu a jablka navrchu...jsem zvědavá co z toho "vyleze"...mě to tedy zklamalo :-(

        05.09.2014 19:03:16

    • jitka
      jitka

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Skvělý recept! Diky

      31.05.2014 16:13:09


    • Klára
      Klára

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Já ho dělala dnes a těsto není vůbec jak na obrázku, chuťově nevýrazné :-(. Při válení se mi trhalo. Kde jsem mohla udělat chybu?

      17.11.2013 17:30:22

    • dankabednarova
      dankabednarova

      babiččin jablečný závin

      Fakt vynikající!! Super těsto! Děkuji Dana

      23.10.2013 20:08:22

    • lenka18
      lenka18

      babiččin jablečný závin

      vynikající !!!!!!!!!!!!

      08.09.2013 00:00:09

    • Poganka
      Poganka

      výborný

      11.04.2013 18:29:44

    • veronika
      veronika

      Úžasné listové těsto na štrůdly...

      Ahoj,chci tu jen MOC poděkovat za výborný recept!!! jsem totiž celý život štrůdlová a štrůdly miluji,ale nikdy se mi nepodařilo udělat takové to dobré křehké těsto,co by se loupalo,vždycky to byly takové pokusy co mi kdo dal za recept,ale nakonec to dopadlo,že štrůdl byl tvrdý a nic moc podle mých představ,tak jsem vždy skončila jen u kupovaného listového těsta.
      Včera jsem náhodou našla toto těsto a velice mě zaujalo,je strašně jednoduché na přípravu opravdu!! měla jsem ho tak za cca 10 min.hotové , skvěle se válí a netrhá a je z něho naprosto báječný štrůdl!!listové těsto kam se hrabe je to lepší:-)))
      Zbytek těsta co jsem nezdělala,jsem si dala do mrazáku (však kupované je také zmrazené)
      Takže ještě jednou díky za tip!! :-)))

      22.09.2012 11:56:34

    • rambina
      rambina

      babiččin jablečný závin

      Už jako malá jsem z tohoto těsta jedla závin u tety a skoro jsem na to zapoměla.Dnes ho dělám jen z listového těsta ale vyzkouším ho podle tohoto receptu. Dík za připomenutí.

      01.03.2009 11:15:00


    Nalezeno receptů: 39
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.