reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Babiččin jablečný štrúdl

Výborný štrúdl od mé babičky z těsta, které se loupe jako listové.


  • 4,4

    149×

    4,4 149
  • 45 min

  • 19×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Z hery a hladké mouky si připravíme první těsto. Rozdělíme na 6 dílků.
Do sklenice o objemu 2 dl rozklepneme vajíčka, přidáme ocet a dolijeme teplou vodou. Smícháme s moukou a tím získáme druhé těsto. Též rozdělíme na 6 dílků. Jablka očistíme a nastrouháme.

Vždy jeden a jeden dílek z každého těsta spojíme tím, že je prohněteme společně v ruce. Tak nám vznikne křehké listové těsto. Těsto rozválíme klasicky na šest plátů. Posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí, cukrem, ořechy a zabalíme do nohavic.

Babiččin jablečný štrúdl pečeme při 200 °C asi 20 minut, v horkovzdušné troubě 15 minut. Až bude štrúdl růžový, vyndáme ho a posypeme moučkovým cukrem.

Babiččin jablečný štrúdl nakrájíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Celkový počet komentářů: 39
    • Ivana
      Ivana

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Tak u me sel právě do koše už ve fázi těsta... VŠE podle receptu, jen misto Hery peču s máslem :/

      26.10.2015 16:22:11

    • Zuzana
      Zuzana

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Skvělý recept, vyzkoušela jsem a zapisuju, všem doporučuju! děkuji :)

      02.10.2015 23:09:55

    • Damina
      Damina

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Díky za recept. Štrůdl byl výborný. Určitě budu dělat častěji.

      02.10.2015 17:34:46


    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Super recept! Napoprvé jsem dělala z poloviční dávky a mohla klidně z celé, už je téměř pryč :)

      16.09.2015 07:55:05

    • horales
      horales

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Vynikajici recept! Vsem moc chutnal!

      10.09.2015 10:18:55

    • your.black.angel
      your.black.angel

      Vyzkoušela jsem napoprvé poloviční dávku a lituji toho, že jsem neudělala celou :-D štrúdl ihned "zmizl". Těsto se dobře zpracovávalo, je jemné a zároveň perfektně drží tvar. Já osobně jsem do těsta přidala špetku soli a lžíci moučkového cukru (protože tu někteří komentovali, že je těsto bez chuti). Těsto jsem vyválela úplně natenko a před pečením štrúdl ještě pomazala vajíčkem. Pekla jsem na 200°C krásně dozlatova. Všem vřele doporučuji!!! :-)

      25.01.2015 17:35:19

    • Vendula
      Vendula

      Právě dopeceno, vynikající strudl, zkoušela jsem hodně receptu ale tenhle si nechám, je nejlepší co jsem kdy dělala i jedla děkuji

      21.01.2015 14:07:11

    • Evzen
      Evzen

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Napl je dobra ale po upeceni testo je tvrde jako brneni, akorat tak na vylamani zubu. Testo nema zadnou chut, bylo by asi dobre na vyrobu petivajecnych nudli.
      Upekl jsme dva velike strudly a musel jsme je vuhodit :-(
      Babiccinin strudl by asi chutnal rytirum ve stredoveku. 200 C je prilis vysoka teplota, 150 C / 45 minut naprosto staci. Testo se sice dobre tahlo, vyvalcovalo, ale uspech to nebyl, jen ztrata casu a surovin.

      03.11.2014 19:54:33

    • pajule
      pajule

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Dobrý den,dá se Hera nahradit máslem?děkuji...

      01.10.2014 17:21:36

    • Madla
      Madla

      babiččin štrúdl

      Chci moc poděkovat za báječný recept na milovaný štrúdl! Vše jsem dělala přesně podle návodu a absolutně bez problémů, těsto se dobře zpracovává a navíc je moc dobré, říkám, že je lepší než klasické lískové!

      23.09.2014 20:40:00


    Nalezeno receptů: 39

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.