reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Babiččin jablečný štrúdl

Výborný štrúdl od mé babičky z těsta, které se loupe jako listové.


  • 4,4

    149×

    4,4 149
  • 45 min

  • 19×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Postup přípravy

Z hery a hladké mouky si připravíme první těsto. Rozdělíme na 6 dílků.
Do sklenice o objemu 2 dl rozklepneme vajíčka, přidáme ocet a dolijeme teplou vodou. Smícháme s moukou a tím získáme druhé těsto. Též rozdělíme na 6 dílků. Jablka očistíme a nastrouháme.

Vždy jeden a jeden dílek z každého těsta spojíme tím, že je prohněteme společně v ruce. Tak nám vznikne křehké listové těsto. Těsto rozválíme klasicky na šest plátů. Posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí, cukrem, ořechy a zabalíme do nohavic.

Babiččin jablečný štrúdl pečeme při 200 °C asi 20 minut, v horkovzdušné troubě 15 minut. Až bude štrúdl růžový, vyndáme ho a posypeme moučkovým cukrem.

Babiččin jablečný štrúdl nakrájíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Celkový počet komentářů: 39
    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Už jsem zkoušela více receptů na štrůdl tenhle je taky dobrý :-) akorát bych těsta před tím než se začnou prokládat nechala odpočinout v ledničce přes noc. O moc lépe se s testy pracuje. Jinak štrůdl zase trochu jinak ;-) super!!!!

      05.06.2019 17:25:08

    • Blanka
      Blanka

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Tento recept jsem zkusila, ale moc se mi to tedy nepovedlo. Jedno těsto se moc lepilo, úplně nevím, proč jsou dvě těsta (jsem začátečník)...takže ještě jednou možná zkusím, ale tentokrát to moc nedopadlo:-(

      13.09.2018 21:22:31

      • Laďka
        Laďka

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Dvě těsta jsou proto, že děláte klasické listové těsto a to se takto zadělává. Většinou se ale nedílkuje a já bych to neudělala ani v tomto případě. Těsto se má několikrát převálet, aby vyzrálo. Potom také nelepí, protože před převálením těsto pokaždé podsypáváte moukou. Teprve nakonec bych ho rozdělila na 6 dílů. Příště to zkuste tímto způsobem a uvidíte, že to bude lepší.

        23.09.2018 11:10:16


    • Lada
      Lada

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Prosím jak moc prohnětnout ty 2 těsta neda se to tedy míchat rovnou

      25.03.2017 22:01:15

    • Miluška
      Miluška

      Skvělé těsto na závin

      Děkuji moc za SKVĚLÝ RECEPT na závinové těsto. Dělala jsem ho několikrát a VŽDY se povedl!!!!
      Už jiný nedělám :-)než ten Váš
      Ještě jednou děkuji a mějte se moc fajn

      08.01.2017 22:44:41

    • houska (tecka) m
      houska (tecka) m

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Díky za recept. Těsto se vůbec netrhalo, i kdy jsem ho měla vyválené opravdu na tenko. Krásně se s ním pracuje. (A to jsem štrúdl pekla podruhé v životě a poprvé sama.) Během pečení mi nepopraskalo, ale pro jistotu jsem štrúdl propíchala vidličkou. Chuťově jedna báseň. Zapisuji a ukládám. Díky :)

      09.04.2016 23:27:22

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Strudl je moc dobrý

      09.01.2016 13:43:43

    • alzbetka (tecka) h
      alzbetka (tecka) h

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Štrúdl je moc dobrý,ale lístkový se mi ho mít nepodařilo. Těsto na válení bylo dost tuhé,ale možná to je tím,že jsem místo octa dala citron a část bílé mouky nahradila celozrnnou. Těsto ze stejných surovin dělal můj dědeček stylem "všechno smíchat" a štrúdl byl vždycky výborný.

      31.12.2015 01:56:30

    • pikula
      pikula

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      No tak ono nejde jen o ingredience, čili budoucí chuť. Závin by měl mít také vzhledově
      úroveň. Toho nedocílíte vyválením jakéhosi takéhosi oválu halabala. Čím méně je těsto na závin vhodné, tím hůře jde vyválet do hranatého nekrajkového tvaru. Po upečení, na řezu, nemá mít závin žádné vzduchové kapsy. Vámi vychvalovaný závin tyto nedostatky má, tak ať vám ta odporná tuková bomba chutná.

      23.12.2015 13:05:01


    Nalezeno receptů: 39

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.