reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččin jablečný štrúdl

Výborný štrúdl od mé babičky z těsta, které se loupe jako listové.


  • 4,4

    126×

    4,3 126
  • 45 min

  • 19×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Postup přípravy

Z hery a hladké mouky si připravíme první těsto. Rozdělíme na 6 dílků.
Do sklenice o objemu 2 dl rozklepneme vajíčka, přidáme ocet a dolijeme teplou vodou. Smícháme s moukou a tím získáme druhé těsto. Též rozdělíme na 6 dílků. Jablka očistíme a nastrouháme.

Vždy jeden a jeden dílek z každého těsta spojíme tím, že je prohněteme společně v ruce. Tak nám vznikne křehké listové těsto. Těsto rozválíme klasicky na šest plátů. Posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí, cukrem, ořechy a zabalíme do nohavic.

Babiččin jablečný štrúdl pečeme při 200 °C asi 20 minut, v horkovzdušné troubě 15 minut. Až bude štrúdl růžový, vyndáme ho a posypeme moučkovým cukrem.

Babiččin jablečný štrúdl nakrájíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Celkový počet komentářů: 35
    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Už jsem zkoušela více receptů na štrůdl tenhle je taky dobrý :-) akorát bych těsta před tím než se začnou prokládat nechala odpočinout v ledničce přes noc. O moc lépe se s testy pracuje. Jinak štrůdl zase trochu jinak ;-) super!!!!

      05.06.2019 17:25:08

    • Blanka
      Blanka

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      Tento recept jsem zkusila, ale moc se mi to tedy nepovedlo. Jedno těsto se moc lepilo, úplně nevím, proč jsou dvě těsta (jsem začátečník)...takže ještě jednou možná zkusím, ale tentokrát to moc nedopadlo:-(

      13.09.2018 21:22:31

      • Laďka
        Laďka

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Dvě těsta jsou proto, že děláte klasické listové těsto a to se takto zadělává. Většinou se ale nedílkuje a já bych to neudělala ani v tomto případě. Těsto se má několikrát převálet, aby vyzrálo. Potom také nelepí, protože před převálením těsto pokaždé podsypáváte moukou. Teprve nakonec bych ho rozdělila na 6 dílů. Příště to zkuste tímto způsobem a uvidíte, že to bude lepší.

        23.09.2018 11:10:16


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

      s listovým těstem to nemá nic společného,ani to zkoušet nebudu,dvě těsta se nematlají do sebe,ale rozvalují aby lístkovala

      04.11.2014 08:27:38

      • Vendula
        Vendula

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Právě jsem dopekla a je přímo luxusní

        21.01.2015 14:08:27

      • Eva
        Eva

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Dobrý den, jak můžete něco krytizovat , když jste to neskusila.A dobře vám tak!Ten štrůdl je prostě vynikající, a opravdu se lískuje.A ten kdo napsal, že je tvrdé....asi použil jinou mouku anebo to je pěknej patlal.Jěště jednou..TEN ŠTRŮDL NEMÁ CHYBU!!!!

        03.10.2015 18:56:11

      • Vever
        Vever

        Re: Komentář k receptu Babiččin jablečný štrúdl

        Delal/a jste nekdy listove testo?? prave listove testo se vyrabi z dvou test, vodanek a tukanek.. jedina chyba tu v receptu je spojeni test (plus do vodanku se dava zhruba 30g z kostky masla), jinak se tukanek zabali do vodanku a rozvali, pak se slozi jako obalka a pokracuje se tak dlouho jak jen chcete.. nebo spis kolik chcete mit vrstev..

        10.04.2017 12:23:13


    Nalezeno receptů: 35
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin jablečný štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.