reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččin hrníčkový velikonoční beránek

Rychlý a jednoduchý velikonoční beránek pro začátečníky i pokročilé.


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, vlijeme mléko, olej, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a vejce. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka. Do míst, kde budou oči a čumák beránka, můžeme předtím položit rozinky, mandle nebo lentilky.

Velikonočního beránka pečeme při 180 °C asi půl hodiny, zkontrolujeme špejlí.

Beránka po vychladnutí vyklopíme z formy a postavíme na ozdobný oválný talíř nebo tác, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí.

Babiččin hrníčkový velikonoční beránek na stole vypadá krásně a stejně tak chutná.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin hrníčkový velikonoční beránek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.