reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččin houskový knedlík

Recept na klasický houskový knedlík, jak ho dělávaly naše babičky


  • 4,7

    15×

    4,7 15
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 614 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Postup přípravy

Suché pečivo nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm. Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat oschnout. Kostičky zalijeme mlékem s vejcem, čím lépe směs rozmícháme, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Zalité kostičky necháme odležet 20 minut. Směs je ale dobré 1 - 2x jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.

Po dvaceti minutách přidáme špetku soli a velkou hrst hrubé mouky tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě. Ze směsi začneme tvarovat samotné knedlíky (asi 7 cm široké šišky). Nesnažme se dělat šišky moc dlouhé.

Pozor, knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácáme, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky. Po 8 minutách knedlík v hrnci obrátíme, aby se provařil rovnoměrně.

Pokud se rozhodneme dělat babiččiny houskové knedlíky do zásoby (například z 12 rohlíků), je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáme 1 vejce, teprve pak dolijeme mléko do 6 dl a přidáme 3 vejce podle receptu.

Babiččin houskový knedlík podáváme jako výbornou přílohu k různým omáčkám a masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin houskový knedlík

    Celkový počet komentářů: 4
    • Jirka
      Jirka

      ... je tak tezke napsat kolik gramu je jedna hst mouky? Kazdy o hrsti mouky ma jinou predstavu....

      08.06.2015 23:35:35

    • kajousek1975
      kajousek1975

      Rada při vaření

      Lze také šišku těsta volně zavázat do čistého plátna a vařit v něm. Nehrozí potom rozpadnutí a lze vařit i při vyšší intenzitě.

      08.06.2015 03:08:42

    • anoti
      anoti

      Komentář k receptu Babiččin houskový knedlík

      Chutově je strašně moc výborný, ale musela jsem ho vařit mnohem déle.Ale možná jsem to dělala špatně.

      03.06.2015 13:56:31


      • Big Bruneta
        Big Bruneta

        Re: Komentář k receptu Babiččin houskový knedlík

        Nedělala jste to špatně. Čas je čistě orientační, záleží na velikosti knedlíků. Děkuji za krásné fotky vašich knedlíků.

        05.07.2015 10:43:23


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin houskový knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.