reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na začátku připravíme kvásek. Smícháme 5 lžic vody, lžičku cukru a droždí, kvásek dobře promícháme a odstavíme na 10 minut, aby vzešel.

Nachystáme si mísu, do které nasypeme hladkou mouku, lžíci cukru, lžíci soli a lžíci drceného kmínu. Vše pečlivě promícháme a potom přidáme 1/2 litru vlažné vody. Znovu vše pečlivě promícháme a zároveň přidáme předem připravený kvásek, který nám mezitím nakynul. Připravené těsto necháme 15 minut kynout.

Na vysoký pečicí plech nachystáme pečící papír, těsto na něj vylijeme a necháme dalších 15 minut kynout na plechu. Troubu rozehřejeme na 250 °C a chleba pečeme 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a po dobu 45 minut dopečeme chleba dozlatova.

Během pečení potíráme chléb kmínovou osolenou vodou. Po vytažení z trouby je vhodné chléb zabalit do mokré utěrky na 10 minut.

Babiččin chleba je nejlepší potřený máslem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččin chleba

    Celkový počet komentářů: 1

    • Stanislava
      Stanislava

      Babiččin chleba

      vynikající chlebík,jen místo vody zkuste dát pivo,je jedno jaké.
      Těsto vylijeme? Já dělám šišku :D

      06.10.2014 17:24:15

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Babiččin chleba

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.