Babiččin chleba

1 h 30 min | příloha | 10 porcí | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 6211x
Nenáročný recept na přípravu výborného domácího chleba.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Na začátku připravíme kvásek. Smícháme 5 lžic vody, lžičku cukru a droždí, kvásek dobře promícháme a odstavíme na 10 minut, aby vzešel.

Nachystáme si mísu, do které nasypeme hladkou mouku, lžíci cukru, lžíci soli a lžíci drceného kmínu. Vše pečlivě promícháme a potom přidáme 1/2 litru vlažné vody. Znovu vše pečlivě promícháme a zároveň přidáme předem připravený kvásek, který nám mezitím nakynul. Připravené těsto necháme 15 minut kynout.

Na vysoký pečicí plech nachystáme pečící papír, těsto na něj vylijeme a necháme dalších 15 minut kynout na plechu. Troubu rozehřejeme na 250 °C a chleba pečeme 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a po dobu 45 minut dopečeme chleba dozlatova.

Během pečení potíráme chléb kmínovou osolenou vodou. Po vytažení z trouby je vhodné chléb zabalit do mokré utěrky na 10 minut.

Babiččin chleba je nejlepší potřený máslem.

autor receptu:

Babiččin chleba

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
4
skvělý recept
13 hlasujících
  • Recept Babiččin chleba - Úžasnenej chlebík, do kvasnic přidaný kostičky starýho tvrdýho chlba, perpetum mobile****
  • Recept Babiččin chleba - PO UPEČENÍ ZABALIT DO MOKRÉ UTĚRKY, KŘUPAVÁ KŮRKA***
  • Recept Babiččin chleba - Babiččin chleba


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččin chleba

Celkový počet komentářů: 1
  • Babiččin chleba Stanislava 06.10.2014 17:24:15

    vynikající chlebík,jen místo vody zkuste dát pivo,je jedno jaké.
    Těsto vylijeme? Já dělám šišku :D

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Babiččin chleba
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept