Lehký jarní salát se zálivkou z vlašského oleje a balzamikového octa
1 stroužek | česnek |
sůl | |
1 svazek | řeřicha |
2 ks | avokádo |
200 g | rukola |
2 lžíce | citronová šťáva |
4 lžíce | balzamikový ocet |
mletý černý pepř | |
1 ks | cibule |
50 g | piniové ořechy |
5 lžic | vlašský olej |
250 g | koktejlová rajčata |
200 g | lopino |
Řeřichu a rukolu otrháme od stonků, omyjeme a necháme okapat. Avokádo příčně rozpůlíme, vyjmeme pecku a vykrajovátkem na kuličky, případně moka lžičkou, vybíráme dužninu. Můžeme použít i jiné tvary. Kuličky pokapeme citronovou šťávou.
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na teflonové pánvi opražíme do zlatohněda piniové oříšky.
Do šlehače vlijeme balzamikový ocet s vlašským olejem a budoucí zálivku osolíme a opepříme. Mixujeme - šleháme, dokud nevznikne krémová zálivka. Hotovou zálivku vlijeme do mísy.
Rajčata omyjeme, rozpůlíme a přidáme do zálivky. Vidličkou rozdrobíme lopino, lehce je osmahneme na oleji v pánvi po oříšcích, necháme vychladit a spolu s rukolou a řeřichou je přidáme do zálivky k rajčatům. Salát promícháme.
Salát ozdobíme praženými piniovými oříšky.
Foto:Profimedia.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena