reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Arménské zapékané vepřové

Slavnostní jídlo ze skvělé arménské kuchyně. Vyzkoušejte!


  • 3,0

    170×

    3 170
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Pekáček lehce vymažeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme. Troubu předehřejeme na 150 °C.

Z vepřového masa (kýta, plec) nakrájíme tenké malé medailonky, které klademe těsně vedle sebe na dno pekáče. Vepřové mírně osolíme, opepříme a hustě zasypeme kolečky cibule. Pak na maso nalijeme majonézu a povrch posypeme sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 30 minut. Povrch sýra musí být růžový. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli stát, pak nakrájíme na čtverce.

Zatím si uvaříme podle návodu rýži. V pánvi rozpustíme máslo a rozinky na něm osmahneme. Rozinky smícháme s uvařenou rýží.

Arménské zapékané vepřové podáváme s rozinkovou rýží. Tato neobvyklá kombinace je velice zajímavá a chutná. Kdo nemá rád hrozinky, může je nahradit kostkami ananasu nebo dušenými jablky či zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Arménské zapékané vepřové

    Celkový počet komentářů: 2

    • Ihor
      Ihor

      Ano, musím souhlasit, že je to výborné, ale jsem z Ukrajiny a u nás na Ukrajině se to také běžně vaří a považuje se to jako ukrajinský recept s názvem Užhorodské maso..

      04.06.2013 00:43:03

    • jitka01
      jitka01

      Je fakt dobrý a rychlý

      Je to výborný recept - naše teta ho v roce 1972 přivezla z Arménie - od té doby se u nás vaří, ale s vařenými bramborami.

      08.01.2011 10:40:01


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Arménské zapékané vepřové

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.