reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Arašídové hřebínky

Recept na plněné listové těsto arašídovou náplní.


  • 3,7

    3,6 3
  • 45 min

Ingredience

na potření

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm. Nakrájíme ho ostrým nožem na devět čtverců o straně asi 10 cm.

Arašídy pomeleme a dobře smícháme s vejcem a paprikou.

Doprostřed každého čtverce dáme hromádku náplně, okraje potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody, v polovině přehneme a zlehka přimáčkneme.
Na straně, kde jsou okraje spojené, nakrojíme těsto několikrát ostrým nožem a hřebínky trochu prohneme směrem ven, aby se zoubky rozevřely.

Uložíme na vymazaný plech, hřebínky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C dozlatova.

Arašídové hřebínky podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Arašídové hřebínky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.