reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Arabský zeleninový salát

Jiná verze tohoto salátu z arabské kuchyně.


  • 4,7

    22×

    4,6 22
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Okurku, rajčata a oloupaný citron nakrájíme na plátky, stejně tak česnek a cibuli, okořeníme celou dávkou kořenící směsi a zalijeme olejem. Podle chuti salát osolíme a dobře promícháme, dáme vychladit.

Arabský zeleninový salát podáváme na listu salátu ozdobeném plátkem citronu a snítkou petrželky.

Poznámka: Základem této kořenící směsi je tzv. Fagara (sčchuanský pepř), dále potom sušená máta peprná, chilli, sušený česnek,černý pepř a paprika. Používá se do pokrmů arabské kuchyně.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Arabský zeleninový salát

    Celkový počet komentářů: 1

    • hokuspokus
      hokuspokus

      Arabské koření

      Dík za popis složení. Pokládám anonymní směsi koření za nešvar. Když si představím, že jsem třeba v Egyptě a čtu v receptu "přidejte lžičku slovanského koření", tak určitě vím, oč jde :-) Ale u nás (a nejen u nás) je běžné používat "koření" čínské, mexické, rybí, ... jejichž společnou složkou je glutamat (fuj!). Prima, Luďku. Tenhle recept vyzkouším ještě dnes!

      03.02.2010 10:38:23

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Arabský zeleninový salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.