reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

směs

Postup přípravy

Cizrnu necháme nejlépe přes noc namočenou ve vodě, aby nabobtnala a změkla. Poté vodu slijeme a cizrnu spolu s česnekem rozmixujeme na hrubší směs. Přidáme petrželku, zelené vršky jarní cibulky, které můžeme nasekat na menší kusy, aby se vešly do mixéru, římský kmín, koriandr, prášek do pečiva, sůl a vše rozmixujeme do hladké kaše.

Ze směsi tvarujeme větší kuličky, které rukou zploštíme, aby vypadaly jako karbanátek, posypeme sezamovými semínky na povrchu. Kuličky házíme do rozpáleného oleje, aby arabský falafel při smažení plaval. Falafel smažíme do zhnědnutí.

Arabský falafel podáváme s pita chlebem a zeleninou (rukola, okurka, rajče, ledový salát). Můžeme přidat i tahíni omáčku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Arabský falafel

Celkový počet komentářů: 3
  • Gina
    Gina

    To se jako ta cizrna nevaří??

    17.03.2011 13:58:37

    • unique
      unique

      Pokud už máte cizrnu oloupanou stačí nechat namočit ve vodě a poté bez vaření mixovat. Pokud, ale není oloupaná, doporučuji uvařit, horké spařit do studené vody, aby slupka pustila a pracně oloupat.

      18.03.2011 07:47:58

    • Petr Hruška
      Petr Hruška

      Mnohem lepší než cizrnu mixovat je ji rozemlet na mlýnku na maso, současně rozemelte i petržeku, česnek a cibuli. Pokud vzniklá hmota není dostatečně homogení, tedy nedží příliš při sobě přidejte jedno či dvě vajíčka. Je -li řídká stačí trocha mouky či stouhánky, na výsledné chuti se to nepozná. Římský kmín nelze nahradit našim běžným kmínem, je to chuťově úplně jiné koření. Pokud cizrnu nemáte nebo se Vám zdá u nás drahá lze ji nahradit zeleným hrachem a sójou v poměru 1:1, nechat botnat alespoň 12 hodin, ale klidně i 24 hodin a pak krátce povařit, tak 20 minut. Po vychladnutí rozemlet. Osobně raději než placičky ze směsi dělám kuličky a poté smažím do hněda.

      13.03.2012 20:33:38

Nalezeno receptů: 3

Přidat příspěvek k receptu Arabský falafel