reklama
hledat uživatel
       

Arabský falafel

Recept na tradiční arabskou pochoutku z cizrny.


  • 3,8

    18×

    3,7 18
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Cizrnu necháme nejlépe přes noc namočenou ve vodě, aby nabobtnala a změkla. Poté vodu slijeme a cizrnu spolu s česnekem rozmixujeme na hrubší směs. Přidáme petrželku, zelené vršky jarní cibulky, které můžeme nasekat na menší kusy, aby se vešly do mixéru, římský kmín, koriandr, prášek do pečiva, sůl a vše rozmixujeme do hladké kaše.

Ze směsi tvarujeme větší kuličky, které rukou zploštíme, aby vypadaly jako karbanátek, posypeme sezamovými semínky na povrchu. Kuličky házíme do rozpáleného oleje, aby arabský falafel při smažení plaval. Falafel smažíme do zhnědnutí.

Arabský falafel podáváme s pita chlebem a zeleninou (rukola, okurka, rajče, ledový salát). Můžeme přidat i tahíni omáčku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Arabský falafel

    Celkový počet komentářů: 3
    • Gina
      Gina

      To se jako ta cizrna nevaří??

      17.03.2011 13:58:37

      • unique
        unique

        Pokud už máte cizrnu oloupanou stačí nechat namočit ve vodě a poté bez vaření mixovat. Pokud, ale není oloupaná, doporučuji uvařit, horké spařit do studené vody, aby slupka pustila a pracně oloupat.

        18.03.2011 07:47:58

      • Petr Hruška
        Petr Hruška

        Mnohem lepší než cizrnu mixovat je ji rozemlet na mlýnku na maso, současně rozemelte i petržeku, česnek a cibuli. Pokud vzniklá hmota není dostatečně homogení, tedy nedží příliš při sobě přidejte jedno či dvě vajíčka. Je -li řídká stačí trocha mouky či stouhánky, na výsledné chuti se to nepozná. Římský kmín nelze nahradit našim běžným kmínem, je to chuťově úplně jiné koření. Pokud cizrnu nemáte nebo se Vám zdá u nás drahá lze ji nahradit zeleným hrachem a sójou v poměru 1:1, nechat botnat alespoň 12 hodin, ale klidně i 24 hodin a pak krátce povařit, tak 20 minut. Po vychladnutí rozemlet. Osobně raději než placičky ze směsi dělám kuličky a poté smažím do hněda.

        13.03.2012 20:33:38



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Arabský falafel

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.