reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Postup přípravy

Hrubou mouku vsypeme do mísy, přidáme sušené droždí, sůl a římský kmín. Dobře promícháme. Postupně přiléváme takové množství teplé vody, až nám vznikne tuhé těsto, které dobře propracujeme a uhněteme do hladka. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 1,5 hodiny vykynout. Mokrýma rukama těsto rozdělíme na 2 poloviny a vytvoříme kulaté bochánky, které přendáme na plech pokrytý pečicím papírem. Bochánky přikryjeme a necháme kynout ještě asi 30 minut.
Mezitím troubu předehřejeme na 200 °C. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme semínky, např. jeden bochánek sezamovými a druhý černuchou. Pečeme nejdříve 10 minut při 200 °C, pak snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších cca 20 min. Po upečení chléb přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Na posypání:


· 1 lžíce sezamových semínek
· 1 lžíce černého kmínu - černuchy

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Arabský chléb

    Celkový počet komentářů: 3
    • jana
      jana

      Dobrý den,
      co mohu použít místo římského kmínu, já ho totiž nikde nemohu sehnat ani ve zdravé výživě. V internetových obchodech jsem ho samozřejmě našla, ale protože potřebuju chleba upéct na pátek, tak to by nestihlo dojít si myslím, předem díky za radu.

      13.04.2011 16:31:27

    • vierocka63
      vierocka63

      Neviem co je to cernucha

      15.07.2010 13:37:11

      • Ludvo
        Ludvo

        Však je to tam napsané: černucha = černý kmín

        30.12.2010 17:00:41



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Arabský chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.