reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Arabský chléb = pita

Snadný recept na pečivo k arabským pokrmům.


  • 4,3

    29×

    4,3 29
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy dáme 250 ml vlažné vody, rozmícháme v ní droždí, cukr a necháme chvilku odstát. Mouku prosejeme, přidáme sůl, olivový olej, kvásek a zbytek vlažné vody. Zaděláme tužší hladké těsto, které nelepí, dobře se s nim pracuje. Těsto ze všech stran i nádobu na kynutí ručně vymažeme trochou oleje, přikryjeme a necháme půl hodinky kynout.

Z vykynutého těsta si utvoříme malé bochánky (z 1 kg mouky jich mám 16 ks). Já osobně těsto opatrně vyklopím na pracovní plochu, rukou uchopím část těsta a mezi palcem a ukazováčkem vytlačím požadovaný kousek, který ukroutím, zarovnám na bochánek a položím na plátno. Takto udělám všech 16 ks a přikryji druhým kusem plátna. Nechám 5 minut odpočívat. Poté si každý kousek rozválíme na placku asi 0,5 cm vysokou. Mouky na posypání pracovní desky není třeba, těsto nelepí.

Remosku rozpálíme na vysokou teplotu. Položíme ji na plotýnku, kterou také zapneme, ovšem na minimum. Každou placku, začneme u té, kterou jsme rozváleli jako první, v ní zprudka (1 minutu) dozlatova upečeme (neobracíme). Při pečeni se placka nafoukne. Vyndáme a necháme vychladnout. Na placku netlačíme, splaskne sama.

Pita chléb je možné upéct v troubě při maximální teplotě. Placky vkládáme na horký plech a v horní části trouby pečeme max. 2 minuty.

Arabský chléb pita lze plnit takřka vším. Chléb lze i zamrazit.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Arabský chléb = pita

    Celkový počet komentářů: 6
    • maliCZech
      maliCZech

      Komentář k receptu Arabský chléb = pita

      Dělal jsem k domácímu kebabu a povedly se náramně. Ani jsem nečekal, že by mohly být tak vláčné a chutné. Díky za recept.

      05.01.2015 13:02:15

    • Gosia
      Gosia

      Komentář k receptu Arabský chléb = pita

      dělala jsem dvakrát, poprvé k hummusu, to se pita narozdíl od pomazánky povedla, dneska jako pizzu, ale nebyla jsem si jistá tím droždím jak to nakvasilo a pak jsem tam dala víc vody, protože se spíš sypalo a byla to trošku chyba, ael oproti jiným pizza těstům pořád velmi dobré :o)

      13.10.2014 21:53:12

    • Žanny
      Žanny

      pita chléb

      Tak jsem ho dnes vyzkoušela, ale pro jistotu jen z poloviční dávky (jednou jsem už zkoušela a katastrofa....tak pro sychr) no a naprosto báječný. Pekla jsem v troubě :) Ukládám mezi oblíbené a budu se vracet :)

      28.06.2014 10:40:04


    • Alrep
      Alrep

      Komentář k receptu Arabský chléb = pita

      No já to dávám na půl hodiny pod peřinu, pak si to těsto rozdělím na díly a nechám to pod utěrkou odpočnout na vále. Vyválím to a zase chvelu počkám. Troubu si rozpálím na maximum a dám rošt až úplně nahoru plech nahřívám spolu s troubou. na pak tam dám placky a počkám dvě až čtyři minutky a vždy se mi to vyfouklo. Tak to zkus :-D

      16.07.2013 21:06:02

    • Ji
      Ji

      Komentář k receptu Arabský chléb = pita

      co dělám špatně? mě se prostě ten chleba ne a ne nafouknout :(

      15.07.2013 15:34:30

      • Linda
        Linda

        Re: Komentář k receptu Arabský chléb = pita

        Těsto nesmí být vyválené příliš na tenko,hlavně si dát pozor na moc tenké středy!

        08.06.2014 14:14:13

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Arabský chléb = pita

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.