reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Angreštová marmeláda s rumem

Příjemně kyselkavá chuť této marmelády vás nadchne.


  • 4,5

    16×

    4,5 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vanilkové cukry a odstavíme. Sebereme nežádoucí pěnu a vmícháme rum.

Marmeládu naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Angreštovou marmeládu s rumem používáme podle libosti.

Je-li angrešt už zralý, přidáme jeden Želírfix 1:1. Pro zachování vanilkového aroma je lepší použít vanilkový cukr nebo lusk.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Angreštová marmeláda s rumem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Irena
      Irena

      Džem z angreštu

      No,já jsem tedy angrešt nemlela,rozmačkala jsme ho,rozdusila a bylo .

      16.06.2018 14:39:15

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Angreštová marmeláda s rumem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.