reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Postup přípravy

Maso očistíme od blan a tuku, pak důkladně vetřeme marinádu, kterou jsme si připravili z hořčice, oleje, worchestru, soli a pepře.

Maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran a přendáme na pekáč, ještě lépe na pečící mřížku, vložíme do trouby a pečeme při 150 °C asi půl hodiny. Pokud máme dost času na přípravu, pečeme na 60 °C 2 hodiny. Maso bude vždy šťavnaté, ani nedopečené, ani přepečené. Po upečení roastbeef krájíme na tenké plátky.

Jako přílohu si připravíme zapékané smetanové brambory. Brambory dobře omyjeme, nové ponecháme se slupkou, starší oloupeme. Brambory nakrájíme na velmi jemné plátky. Plátky brambor dobře namačkáme do pekáče, můžeme použít i jednoporcové misky na zapékání. Smetanu ochutíme solí, pepřem, jemně strouhaným česnekem a zalijeme jí brambory. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180 °C cca 30 - 60 minut dozlatova, řídíme se velikostí nádoby, ve které brambory zapékáme.

Anglický roastbeef podáváme se smetanovými brambory, zeleninou a domácí tatarkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Anglický roastbeef

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.