Z pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Sušené fíky nasekáme na drobné kousky. Elektrickým šlehačem ušleháme ve velké míse máslo s cukrem do hladké pěny a za stálého šlehání postupně přidáváme vejce. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a postupněji vmícháme do vaječné směsi. Přidáme sekané fíky a kardamom.
Připravíme si šest pudinkových forem nebo malých hrníčků, ve kterých například běžně vaříme knedlíky a dobře je vymažeme máslem. Formy nebo hrníčky naplníme ze tří čtvrtin připraveným těstem a vršek zakryjeme alobalem. Rozložíme je na pařák do hrnce a vaříme 30 minut, až pudink ztuhne.
Pro přípravu sirupu smícháme v malém kastrůlku všechny suroviny a na mírném ohni směs zvolna vaříme, až zhoustne a zmenší objem zhruba o dvě třetiny. Odstavíme z ohně a vyjmeme semínka kardamomu.
Pudink podáváme ještě teplý, v miskách, polévaný sirupem.