Rychlá a vydatná topinka vhodná ke snídani nebo k večeři.
Hodnocení
4.2
/ 5 (170x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
2 ks
vejce
2 plátky
chléb
2 plátky
anglická slanina
2 plátky
tvrdý sýr
0.5 ks
cibule
podle chuti
sůl
tatranka
granulovaný česnek
podle potřeby
tuk na smažení
Postup přípravy
Vejce rozkvrdláme s trochou soli a česneku. Plátek anglické slaniny by měl být asi 5 mm tlustý.
Ve vejci obalíme chléb a slaninu a usmažíme v rozpáleném oleji. Na ještě horký chleba dáme pátek sýra, plátek opečené slaniny a ozdobíme cibulí nakrájenou na půlměsíčky. Kdo chce může pokapat topinku tatarskou omáčkou.
Anglickou topinku ihned podáváme.