reklama
hledat uživatel
       

Andělská očka

Lahodné cukroví, které se hodí jak na Velikonoce, tak na Vánoce. Nebo třeba k nedělní kávě.


  • 3,0

    212×

    3 212
  • 1 hod

Postup přípravy

Smícháme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a špetku soli. Nakonec přidáme žloutky a tuk nakrájený na vločky. Vše zpracujeme na hladké těsto, které dáme na 1 hodinu do chladu.




Nejprve plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvarujeme asi 30 až 40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který vyplníme malinovou marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.



Mezitím si rozpustíme čokoládu a spodní část vychladlého pečiva do ní namáčíme. Polevu necháme ztuhnout a můžeme podávat.


reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Andělská očka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.