reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Andělská očička

Recept na nepečené vánoční, ale klidně i velikonoční cukroví.


  • 4,6

    28×

    4,5 28
  • 45 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, přičemž použijeme pouze žloutky.

Žloutky nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme změklé máslo, cukr, vaječný koňak, strouhaný kokos a vše zpracujeme do tužší hmoty. Tvoříme malé kuličky asi o průměru 2 cm.

Andělská očička pokládáme do košíčků o průměru asi 24 mm a vytlačíme do nich hlubší důlek (např. koncem vařečky). Kuličky necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Nakonec vyplníme důlky polevou.

Andělská očička uchováváme na chladném místě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Andělská očička

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.