reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Amišské skořicové roládky s karamelem

Recept na výborné pečivo z uzavřené komunity Amišů.


  • 5,0

    5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Rozdrobíme droždí do hrnku, ocukrujeme 2 lžičkami cukru a zalijeme teplou vodou. Necháme vzejít kvásek. Na těsto smícháme všechny přísady a nakonec vmícháme kvásek. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme mísu s těstem utěrkou a necháme vykynout 2 hodiny.

V malé misce smícháme hnědý cukr a skořici. Jakmile těsto vykyne, rozválíme ho na obdélník tlustý asi 0,6 mm. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovou směsí. Těsto srolujeme do rolády a krájíme ji na 2,5 cm tlusté plátky. Plech vymažeme máslem a klademe nakrájené roládky asi 2,5 cm od sebe. Necháme kynout asi 75 minut. Amišské skořicové roládky s karamelem pečeme při 180 °C po dobu 20 - 25 minut nebo dozlatova.

Na karamelovou polevu rozpustíme máslo s hnědým cukrem a solí. Vaříme po dobu 2 minut a stále mícháme. Přidáme mléko. Odstavíme a přidáme vanilku. Necháme vychladnout a přidáme cukr moučku. Vychladlé rolády polijeme vychladlou polevou.

Amišské skořicové roládky s karamelem podáváme s bílou kávou, čajem či s mlékem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Amišské skořicové roládky s karamelem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.