reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Amarouny z křehkých jablek

Recept na velice osvěžující nepečený dort z letních jablek, piškotů a pudinku. Dort můžeme na vrchu ozdobit šlehačkou.


  • 3,7

    3,6 3
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Očištěná jablka nakrájíme na kousky (i větší) a dáme je s cukrem rozvařit do 1/2 litru vody. U křehkých letních jablek jde tento proces nejrychleji. Vaření můžeme ještě uspíšit tím, že jablka rozmačkáme šťouchadlem na brambory, nebo je proženeme tyčovým mixérem.

Jablek můžeme použít 800 - 1000 g, úměrně k tomu přidáme 200 - 250 g cukru. Dva pudinky (nejlépe vanilkové, ale třeba i kakaové) rozmícháme ve 1/4 litru studené vody, vlijeme do rozvařených jablek a mícháme do zhoustnutí.

Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a vysypeme cukrem krystal. Dno poklademe piškoty a na ně dáme část teplé jablečné hmoty. Toto opakujeme ve vrstvách do spotřebování surovin, ale musíme skončit jablečnou hmotou. Dezert necháme vychladnout.

Nakonec můžeme ušlehat šlehačku se ztužovačem a po vychladnutí jablek ji navrstvit na dort. Dort dáme nejlépe přes noc do ledničky.

Amarouny z křehkých jablek podáváme jako lahodný osvěžující dezert.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Amarouny z křehkých jablek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.