Amarantové koláčky

45 min | moučník | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2124x
Zdravé koláčky z amarantové mouky, která je zdrojem vitamínů a vlákniny.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Amarantovou mouku promícháme s obilnými klíčky, ovesnými vločkami, cukrem a práškem do pečiva.

Máslo necháme změknout. Dýni z kompotu nakrájíme na kostičky a přidáme společně se šťávou a s máslem do mouky. Dále přidáme rozinky a vejce a směs vypracujeme v těsto.

Těsto na amarantové koláčky vyválíme v placku na moukou posypaném válu. Z těsta ukrajujeme stejně velké kousky, ze kterých vyválíme kuličky. Na plech rozprostřeme pečící papír, poklademe kuličky a do každé uděláme prstem důlek.

Do každého důlku naplníme rybízový džem.

Amarantové koláčky pečeme při 180 °C dorůžova.

Petr Král autor receptu:

Amarantové koláčky

Počet přidaných receptů: 561

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Amarantové koláčky

Přidat příspěvek k receptu Amarantové koláčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept