Alenčin kapr

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1675x
Kapr zapečený s kořeněným jogurtem. Recept na výborný lehký oběd z rybího masa.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Porce kapra naskládáme do máslem vymazaného pekáče nebo remosky. Plátky kapra pokapeme citronem, osolíme, čerstvě nameleme na každou porci trochu chilli koření. Kapra necháme chvíli odpočinout.

Do bílého jogurtu vmícháme lžičku mletého zázvoru, půl lžičky kurkumy a po špetce pepře, cukru, mletého hřebíčku, chilli koření, kardamonu a soli. Rybu zalijeme okořeněným jogurtem a posypeme lupínky mandlí.

Porce kapra zvolna pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.

Alenčina kapra podáváme s bramborovými hranolky, šťouchaným bramborem či bramborovou kaší. Nejčastěji jíme kapra s různě upravenými brambory, ale k jakékoli úpravě ryby se také dobře hodí chléb.

veraricna autor receptu:

Alenčin kapr

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce

Recept Alenčin kapr byl 18.11.2013 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
288 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Alenčin kapr

Přidat příspěvek k receptu Alenčin kapr
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept