Smícháme vejce, med, rozpuštěné máslo, cukr, perníkové koření, sodu, kakao a nakonec mouku. Zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odležet tak 1 hodinu.
Těsto si rozválíme na plát, podle hrnce si vykrojíme kulatý tvar věnce a prostředek vykrojíme třeba miskou, aby prostředek měl také kulatý tvar.
Ze zbytku těsta si vykrajujeme například hvězdičky, do kterých po upečení ihned zapíchneme svíčku, kterou budeme chtít mít na věnci a necháme to i se svíčkou vychladnout. Pokud to neuděláte hned po vyjmutí z trouby, pak se to bude lámat.
Perníkový věnec pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 15 minut. Po vychladnutí pomažeme rozšlehaným vejcem spolu s vodou.
Upečený adventní věnec zdobíme bílkovou polevou z 1 bílku, cukru moučka a citronové šťávy. Polevu šleháme ručně asi 20 minut. Poleva dobře drží a výborně se s ní pracuje.
Adventní perníkový věnec krásně ozdobí sváteční stůl.