Zvěřinový guláš s bylinkami

1 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1368x
Recept na úžasný zvěřinový guláš, který prostě chutná.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Větší cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Maso pokrájíme na kostky. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a necháme v celku. Petrželku kudrnku nasekáme nadrobno.

V rozpuštěném sádle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nesolené pokrájené maso a orestujeme, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme bobkový list, jalovcové bobulky, nové koření, mletý kmín, pepř, papriku, rajský protlak, prolisovaný česnek a krátce osmahneme.

Přilijeme portské víno a masový vývar. Přidáme v celku mrkev a řapíkatý celer. Teprve nyní osolíme, okořeníme tymiánem, koriandrem, rozmarýnem a vaříme, až je maso křehké. Poté zeleninu vyjmeme a propasírujeme ji do guláše, zahustíme jíškou z hladké mouky a másla.

Zvěřinový guláš zasypeme nasekanou kudrnkou a podle potřeby dochutíme. Nyní můžeme servírovat. Já osobně na porci zvěřinového guláše s bylinkami přidávám asi dvě lžičky zakysané smetany. Je to fantastická kombinace chutí. Jako přílohu doporučuji domácí nočky nebo knedlíky podle vaší chuti. Pokud holdujete čerstvému chlebu, zakrojte a hodujte.

Richard Novák autor receptu:

Zvěřinový guláš s bylinkami

Počet přidaných receptů: 53

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Zvěřinový guláš s bylinkami byl 17.01.2016 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
62 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zvěřinový guláš s bylinkami

Recept se nachází v 39 kuchařkách
Kuchařka Richarda Nováka
Richard Novák
Kuchařka Richarda Nováka 53 receptů
zjirousek
guláše 449 receptů
zjirousek
Zvěřina 167 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zvěřinový guláš s bylinkami

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Zvěřinový guláš s bylinkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept