Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 1091x
Recept na přípravu zvěřinové teriny se srnčím masem se slaninou, divokými bylinkami a pistáciemi, podávaná s karamelizovanou cibulí, okurkou a domácím chlebem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Přes noc marinujeme srnčí maso s bylinkami a červeným vínem. Druhý den si usmažíme cibuli na sádle se slaninou a vhodíme usušené srnčí maso, zprudka orestujeme, zmírníme teplotu a přidáme marinádu i s bylinkami. Dusíme do úplného změknutí, případně podléváme červeným vínem.

Vychladlé maso rozeberme na vlákna a přidáme pistácie, tymián a sádlo, promícháme a případně dochutíme muškátovým oříškem, černým pepřem a solí. Nádobu na terinu si vyložíme potravinářskou fólií, slaninou a přidáme směs, kterou překryjeme slaninou a fólii.

Zvěřinovou terinu dáme do vodní lázně do trouby a pečeme cca 2 hodiny na 95 °C.

Alakarte-cz autor receptu:

Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou

Recept se nachází v 17 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3314 receptů
zjirousek
Zvěřina 167 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou

Přidat příspěvek k receptu Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept