Žurek s klobáskou

1 hod | polévka | 4 porce | polská kuchyně | recept zobrazen: 25309x
Polský žurek s klobáskou, velice dobrá kyselá polská polévka s dodatkem vajíček a vařených brambor.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibulku a česnek obereme a pokrájíme na čtvrtky. Hřiby umyjeme a namočíme v 1/4 skleničky vody. Klobásku omyjeme a lehce nařízneme. Bůček pokrájíme na kostičky.

Do hrnce vlijeme 3 sklenky vody, zavaříme ji a přidáme pokrájené hřiby, cibulku a česnek. Lehce posolíme. Potom přidáme klobásku a polovinu bůčku. Vše povaříme 30 - 40 minut na malém ohni. Po 20 minutách dodáme vegetu, bobkový list, anglické koření a pepř.

Uvařenou klobásku vyndáme, prokrojíme a vložíme zpět do polévky. Potom dodáme Zákvas na polský žurek, majoránku a ještě chvilku povaříme. Hotovou polévku odstavíme a přidáme smetanu.

Druhou půlku bůčku osmahneme na pánvičce. Na talíř dáme pokrájené vejce a brambory (mohou být zbylé brambory ze včerejška) a bůček. Vše potom zalijeme hotovým žurkem.

TIP: My si doma do polévky dodáváme strouhaný křen. Místo brambor dodáváme také sušený chleba.

Lentylka autor receptu:

Žurek s klobáskou

Počet přidaných receptů: 29

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Žurek s klobáskou

Recept se nachází v 31 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Žurek s klobáskou

Přidat příspěvek k receptu Žurek s klobáskou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept