Židovské rohlíčky Rugelach

45 min | moučník | židovská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3984x
Recept na výborné židovské pečivo.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na těsto si vyšleháme změklé máslo a změklý krémový sýr. Přidáme vanilkový cukr a cukr krupici. Poté přidáme půlku mouky a začneme pomalu zpracovávat rukama. Poté těsto přendáme na vál a přidáme zbytek mouky. Rukama vypracujeme pěkné těsto. Těsto rozdělíme na tři části, zabalíme do folie a dáme odpočinout do lednice na víc jak 2 hodiny.

Zatím si připravíme náplň. Nasekáme si vlašské ořechy na menší kousíčky. Smícháme skořici, kakao, sekané ořechy a cukr dohromady.

Vyndáme těsto z lednice a necháme ho asi 10 minut při pokojové teplotě. Vyválíme na 1,5 mm tenký kulatý plát. Plát potřeme meruňkovým nebo malinovým džemem, ovšem džem nenatíráme ani po okrajích kruhu ani ve středu kruhu. Na natřený džem nasypeme naši oříškovou směs. Kruh nejdříve rozřežeme na čtvrtiny a každou čtvrtinu ještě rozřízneme na 3 části. Každá část připomíná trojúhelníček. Vezmeme tedy trojúhelníček, na širším konci trojúhelníčku překlopíme oba dva růžky a rolujeme směrem ke zúžené části trojúhelníčku. Vznikne nám rohlíček, který maličko ohneme, aby vypadal jako skutečný sladký rohlíček.

Židovské rohlíčky Rugelach klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 °C asi 25 - 30 minut. Židovské rohlíčky Rugelach vyndáme z trouby a posypeme moučkovým cukrem.

Židovské rohlíčky Rugelach podáváme studené.

autor receptu:

Židovské rohlíčky Rugelach

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Židovské rohlíčky Rugelach

Recept se nachází v 49 kuchařkách
Židovské pokrmy
Anna
Židovské pokrmy 19 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Židovské rohlíčky Rugelach

Přidat příspěvek k receptu Židovské rohlíčky Rugelach
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept