Omyté a osušené krůtí stehna hustě prošpikujeme klínky česneku, pořádně osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, hojně potřeme dijonskou hořčicí. Krůtí stehna opečeme v rozpálené husím sádle z každé strany, posypeme majoránkou, podlijeme malým množstvím vařicí vody a přikryjeme pokličkou.
Krůtí stehno pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C z jedné strany 25 minut, z druhé strany také 25 minut, snížíme teplotu na 200 °C a pečeme stále přikryté ještě 110 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou. Kůžička musí být na povrchu do hněda a pěkně do křupava vypečená, maso bude měkké a bude se oddělovat od kosti.
Upečené stehno vybereme na desku, přikryjeme alobalem a v chutném výpeku z masa a husího sádla upečeme na křížalky pokrájené brambory, které budou na povrchu křupavé a uvnitř šťavnaté, měkké a krásně sametové.
Upečené krůtí stehno položíme na servírovací talíř a podáváme s upečenými brambory, vhodnou přílohou je lehký zelený listový salát.