Vyzkoušejte starý tyrolský recept! Do knedlíčků dáváme uzené maso nebo šunku. Knedlíčky jsou skvělé do masových vývarů.
1 ks | vejce |
20 g | máslo |
100 g | šunka |
3 lžíce | mléko |
1 ks | cibule |
3 ks | rohlík |
50 g | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
čerstvá petrželka |
Pečivo nakrájíme na malé kousíčky, vejce rozšleháme s mlékem a touto směsí pečivo pokropíme. Oloupanou cibuli a petrželku nasekáme na jemno, společně zpěníme na másle, přidáme k rohlíkům i s moukou a vsypeme na malé kousíčky nasekané uzené maso nebo šunku. Vše dobře zpracujeme.
Ze směsi formujeme malé knedlíčky, které vaříme 10 minut v polévce či vývaru.
Žemlové knedlíčky se šunkou jsou opravdu výborné a stojí za vyzkoušení.
Foto: Shutterstock.com
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena