Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 917x
Směs kousků pečiva, nasekaných kopřiv, vajec, kuřecího a uzeného masa. Recept na tradiční velikonoční nádivku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Pečivo nakrájíme na kostky a zvlhčíme mlékem. Ve vedlejší míse utřeme máslo se žloutky, přidáme pečivo, nasekanou pažitku, koření, nasekané kopřivy nebo špenát (přes noc necháme povolit v lednici), maso a promícháme.

Nakonec vmícháme ušlehaný sníh a směs přesuneme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček).

Nádivku pečeme asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne

Žemlovou nádivku s uzeným kuřetem podáváme s přílohou podle chuti jako hlavní chod.

Zdroj: Eklasa.cz

Klasa autor receptu:

Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Počet přidaných receptů: 35

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
1 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Klasa
Klasa
Klasa 31 receptů
zjirousek
Kuře 1859 receptů
Zorňafa
1. aa-6 743 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Přidat příspěvek k receptu Žemlová nádivka s uzeným kuřetem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept