Zelňačka s klobásou

45 min | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 1128797x
Jednoduchá, ale dobrá zelňačka.
Komentáře receptu 117
Uvařil jsem to (Recept vařilo 175 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme.

Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut.

Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.

Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.

autor receptu:

Zelňačka s klobásou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
654 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zelňačka s klobásou

Recept se nachází v 1412 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8305 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelňačka s klobásou

Celkový počet komentářů u receptu: 117
  • Zelňačka :) Jan-Pohořany u Olomouce 01.12.2014 14:56:55

    Recept je jednodochý je to moje asi 10.jídlo co vařím takže zbytky z domova zelí,koření to je tam pořád klobása o víkendu jsem byl v Plzni cibule,zelí a brambory jsem vařil spolu naco špinit další hrnec jen ta klobása na másle s cibulí trochu té papriky a hladká mouka ať to není jak voda nakonec česnek patří všude zvlášť teď v prosinci a ta tečka zakysaná smetana co tam zbyla po moji tak co s ní dám ji tam tím se nic nepokazí a je hotovo a pak že si chlap neuvaří výbornej recept.

    • Re: Zelňačka :) Fklacek 30.12.2014 22:50:54

      Re Jan-Pohořany u Olomouce:
      Nejde o to špinit další hrnec a vařit v něm brambory zvlášť, jde o to,
      že pokud se vaří společně brambory a kyselé zelí, tak brambory nezměknou.
      Je to známá věc. Franta.

      • Re: Re: Zelňačka :) Gája 10.06.2016 12:45:51

        Ty jsi teda telátko!! Cožpak nevíš že s kyselým zelím se brambor nikdy nedovaří??
        Hihi. Jsi to ještě nezkusil co? Tak to zkus a neraď blbiny.

      • Re: Re: Zelňačka :) Geta 26.02.2016 12:21:19

        svatá pravda....

      • Re: Re: Zelňačka :) Zdeněk 09.01.2015 20:22:53

        stačí dát vařit brambory první...a jak jsou, tak do stejneho hrnce, i vody, jen přidat zelí, a všechno ostatní...dělaám to tak běžně, a zelňačka je dokonala.

        • Re: Re: Re: Zelňačka :) Nedoporučitel 13.08.2015 09:07:41

          Nedoporučuji, brambory se často rozvaří na písek a pak je to hnusný. Fakt, to už tam rovnou nahaž jikry. (fuj)

          • Re: Re: Re: Re: Zelňačka :) Upřesnitel 29.10.2015 16:12:56

            Ty brambory je potřeba uvařit ´jen napůl a pak k nim vrazit zelí. Pak se nerozvaří a není to hnusný.

  • zelnacka s klobasou evanikoleta 27.05.2016 07:08:22

    vyborna zelnacka jen ja jsem ji dochutila trosicku octem

Celkový počet komentářů: 117
Nalezeno receptů: 117
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Zelňačka s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept