Zelňačka s klobásou

45 min | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 804733x
Jednoduchá, ale dobrá zelňačka.
Komentáře receptu 103
Uvařil jsem to (Recept vařilo 158 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme.

Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut.

Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.

Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.

autor receptu:

Zelňačka s klobásou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

4,3
skvělý recept
569 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zelňačka s klobásou

Recept se nachází v 1283 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů
KDI
VARENIE 5216 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelňačka s klobásou

Celkový počet komentářů u receptu: 103
  • zelnačka s klobásou hartlichova 12.01.2015 18:05:35

    výborna a rychlá.Bya hned pryč a hned se ptali kdy jí zase udělám.

  • Zelňačka :) Jan-Pohořany u Olomouce 01.12.2014 14:56:55

    Recept je jednodochý je to moje asi 10.jídlo co vařím takže zbytky z domova zelí,koření to je tam pořád klobása o víkendu jsem byl v Plzni cibule,zelí a brambory jsem vařil spolu naco špinit další hrnec jen ta klobása na másle s cibulí trochu té papriky a hladká mouka ať to není jak voda nakonec česnek patří všude zvlášť teď v prosinci a ta tečka zakysaná smetana co tam zbyla po moji tak co s ní dám ji tam tím se nic nepokazí a je hotovo a pak že si chlap neuvaří výbornej recept.

    • Re: Zelňačka :) Fklacek 30.12.2014 22:50:54

      Re Jan-Pohořany u Olomouce:
      Nejde o to špinit další hrnec a vařit v něm brambory zvlášť, jde o to,
      že pokud se vaří společně brambory a kyselé zelí, tak brambory nezměknou.
      Je to známá věc. Franta.

      • Re: Re: Zelňačka :) Zdeněk 09.01.2015 20:22:53

        stačí dát vařit brambory první...a jak jsou, tak do stejneho hrnce, i vody, jen přidat zelí, a všechno ostatní...dělaám to tak běžně, a zelňačka je dokonala.

  • Komentář k receptu - ZELŇAČKA Kamila 09.01.2015 16:43:50

    Brambory a kysané zelí se zvlášt vařit nemusí ,...ale na každém šprochu pravdy trochu....stačí je pokrájet na menší kousky , takže jeden hrnec bude stačit :)

  • Komentář k receptu Zelňačka s klobásou Vlastimil 30.03.2014 15:28:47

    Taky záleží co máte za zelí,já to dělal s našim domácím a výborné,z obchodu bych si zelí nekoupil :)

    • Re: Komentář k receptu Zelňačka s klobásou jana 17.04.2014 06:13:20

      pán nějaký chytrý..kdyby neměl domácí..nic jiného by mu nezbylo...Každý nemá barák...už vidím jak to kvasí v paneláku.....

      • Re: Re: Komentář k receptu Zelňačka s klobásou Rosťa 20.11.2014 10:55:15

        Já bydlím v paneláku a zelíčko si dělám domácí každý rok v kameňáku a je vynikajíci!!Tak nevim co tu melete,že nejde kvasit v paneláku pane chytrý! :-)

      • Re: Re: Komentář k receptu Zelňačka s klobásou Petr 03.05.2014 23:10:15

        Dělali jsme vždy zelí v paneláku a bylo super... To není výmluva, to je lenost :D

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Zelňačka s klobásou ZZZ 17.10.2014 17:00:09

          mozna pro Vas, ale ne pro sousedy. NELZE kvasit tak, aby nevznikaly latky, ktere nejsou zrovna prijemne co se tyka cichu. Nebo mate digestor ? Jiste, cich otupi, ale to neznamena, ze to nekdo jiny neciti. Do panelaku kvaseni nepatri, jedine co je tam "kvalitni" je teplota. Ale pri te to panelakove to nekvasi spravne a kvaseni provadi jine (casto anaerobni) bakterie. Chcete kvasit SPRAVNE ? Poridte si sklep 6-12 stupnu, jinde to casto nekvasi ale hnije.

Celkový počet komentářů: 103
Nalezeno receptů: 103
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Zelňačka s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Geneticky vysoký cholesterol

    Geneticky vysoký cholesterol

    Familiární hypercholesterolémie (FH) nebo-li vrozený vysoký cholesterol je jednou z nejčastějších dědičných poruch metabolismu. Geneticky zvýšený cholesterol se však od “běžně“ vysokého cholesterolu značně liší, představuje jiné hodnoty i rizika a vyžaduje zvláštní léčbu.

  • Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Čaj Matcha je stoprocentní zelený čaj (až desetkrát silnější než klasický zelený čaj) rozemletý na jemný prášek bez obsahu barviv, konzervačních látek a jiných přísad. Výroba čaje Matcha je bezpochyby jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Má výrazné detoxikační účinky a urychluje metabolismus. Pozitivních účinků má ovšem mnohem více!




přidat nový recept