Zelňačka s klobásou

45 min | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 713630x
Jednoduchá, ale dobrá zelňačka.
Komentáře receptu 98
Uvařil jsem to (Recept vařilo 152 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme.

Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut.

Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.

Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.

autor receptu:

Zelňačka s klobásou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

4,3
skvělý recept
544 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zelňačka s klobásou

Recept se nachází v 1196 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů
KDI
VARENIE 4865 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelňačka s klobásou

Celkový počet komentářů u receptu: 98
  • Komentář k receptu Zelňačka s klobásou Vlastimil 30.03.2014 15:28:47

    Taky záleží co máte za zelí,já to dělal s našim domácím a výborné,z obchodu bych si zelí nekoupil :)

    • Re: Komentář k receptu Zelňačka s klobásou jana 17.04.2014 06:13:20

      pán nějaký chytrý..kdyby neměl domácí..nic jiného by mu nezbylo...Každý nemá barák...už vidím jak to kvasí v paneláku.....

      • Re: Re: Komentář k receptu Zelňačka s klobásou Rosťa 20.11.2014 10:55:15

        Já bydlím v paneláku a zelíčko si dělám domácí každý rok v kameňáku a je vynikajíci!!Tak nevim co tu melete,že nejde kvasit v paneláku pane chytrý! :-)

      • Re: Re: Komentář k receptu Zelňačka s klobásou Petr 03.05.2014 23:10:15

        Dělali jsme vždy zelí v paneláku a bylo super... To není výmluva, to je lenost :D

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Zelňačka s klobásou ZZZ 17.10.2014 17:00:09

          mozna pro Vas, ale ne pro sousedy. NELZE kvasit tak, aby nevznikaly latky, ktere nejsou zrovna prijemne co se tyka cichu. Nebo mate digestor ? Jiste, cich otupi, ale to neznamena, ze to nekdo jiny neciti. Do panelaku kvaseni nepatri, jedine co je tam "kvalitni" je teplota. Ale pri te to panelakove to nekvasi spravne a kvaseni provadi jine (casto anaerobni) bakterie. Chcete kvasit SPRAVNE ? Poridte si sklep 6-12 stupnu, jinde to casto nekvasi ale hnije.

      • Re: Re: Komentář k receptu Zelňačka s klobásou ¨lenka 30.09.2014 21:54:37

        také teda nevím, co je za problém mít domácí zelí i v paneláku.. letos ho budem dělat v paneláku už asi po 13...v bytě nám nic nesmrdí a sousedi také nic cítit nemůžou, jen my si užíváme dobroučkého zelíčka

  • Komentář k receptu Zelňačka s klobásou Vašíček 18.11.2014 16:46:11

    Zelnacku jsem podle vas sice nevaril ale ta moje byla vyborna. Zkratka i v panelaku se da uvarit dobra zelnacka. :-*

  • Porce Kristýna 15.10.2014 17:03:15

    Ahoj, ráda bych se zeptala pro kolik je asi tak porcí?
    Díky

  • ja přidávám trochu smetany je to dobré.

  • Komentář k receptu Zelňačka s klobásou Irisek 24.09.2014 17:49:37

    Naprosto výtečný recept.Dělala jsem naprosto podle receptu a nic jsem nemusela dochucovat,lehká,dobrá polívčička.mńamka :)

Celkový počet komentářů: 98
Nalezeno receptů: 98
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Zelňačka s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Ebola je velmi vážné infekční onemocnění, (známé také pod názvem krvácivá horečka), které ve více než polovině případů končí smrtí. Její výskyt je v současnosti hlášen v některých zemích západní Afriky. Podle nejnovějších informací je např. v Libérii nemoc na ústupu, v Guineji a Sierra Leone však počet pacientů nadále stoupá.

  • Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy a oříšky jsou sice součástí naší stravy, ale více je známe jako pochutiny. Pokud na ně nejsme alergičtí, můžeme je považovat za velmi zdravou alternativu mlsání. Můžeme si namíchat libovolnou kombinaci a tu s pocitem, že sice mlsáme, ale zároveň i děláme něco pro své zdraví, chroupat u televize.




přidat nový recept