Zelňačka s klobásou

45 min | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 1115606x
Jednoduchá, ale dobrá zelňačka.
Komentáře receptu 117
Uvařil jsem to (Recept vařilo 174 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme.

Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut.

Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.

Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.

autor receptu:

Zelňačka s klobásou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
649 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zelňačka s klobásou

Recept se nachází v 1406 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelňačka s klobásou

Celkový počet komentářů u receptu: 117
  • Zelňačka :) Jan-Pohořany u Olomouce 01.12.2014 14:56:55

    Recept je jednodochý je to moje asi 10.jídlo co vařím takže zbytky z domova zelí,koření to je tam pořád klobása o víkendu jsem byl v Plzni cibule,zelí a brambory jsem vařil spolu naco špinit další hrnec jen ta klobása na másle s cibulí trochu té papriky a hladká mouka ať to není jak voda nakonec česnek patří všude zvlášť teď v prosinci a ta tečka zakysaná smetana co tam zbyla po moji tak co s ní dám ji tam tím se nic nepokazí a je hotovo a pak že si chlap neuvaří výbornej recept.

    • Re: Zelňačka :) Fklacek 30.12.2014 22:50:54

      Re Jan-Pohořany u Olomouce:
      Nejde o to špinit další hrnec a vařit v něm brambory zvlášť, jde o to,
      že pokud se vaří společně brambory a kyselé zelí, tak brambory nezměknou.
      Je to známá věc. Franta.

      • Re: Re: Zelňačka :) Gája 10.06.2016 12:45:51

        Ty jsi teda telátko!! Cožpak nevíš že s kyselým zelím se brambor nikdy nedovaří??
        Hihi. Jsi to ještě nezkusil co? Tak to zkus a neraď blbiny.

      • Re: Re: Zelňačka :) Geta 26.02.2016 12:21:19

        svatá pravda....

      • Re: Re: Zelňačka :) Zdeněk 09.01.2015 20:22:53

        stačí dát vařit brambory první...a jak jsou, tak do stejneho hrnce, i vody, jen přidat zelí, a všechno ostatní...dělaám to tak běžně, a zelňačka je dokonala.

        • Re: Re: Re: Zelňačka :) Nedoporučitel 13.08.2015 09:07:41

          Nedoporučuji, brambory se často rozvaří na písek a pak je to hnusný. Fakt, to už tam rovnou nahaž jikry. (fuj)

          • Re: Re: Re: Re: Zelňačka :) Upřesnitel 29.10.2015 16:12:56

            Ty brambory je potřeba uvařit ´jen napůl a pak k nim vrazit zelí. Pak se nerozvaří a není to hnusný.

  • zelnacka s klobasou evanikoleta 27.05.2016 07:08:22

    vyborna zelnacka jen ja jsem ji dochutila trosicku octem

Celkový počet komentářů: 117
Nalezeno receptů: 117
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Zelňačka s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept