Zelí z kedluben

45 min | příloha | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2853x
Tato příloha je nejlepší z gigantu, neboť nejméně dřevnatí.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kedluben nastrouháme nahrubo, můžeme mírně přidat vodu, osolíme a vaříme jako zelí.

Připravíme si do kastrůlku trochu sádla, nakrájíme cibulku, osmahneme dorůžova, mírně zaprášíme moukou. Když chytá cibulka barvu, vypneme topidlo.

Před dovařením ubereme vodu ze zelí podle toho, jak jste zvyklí na sušší či vodnatější zelí. Přidáme cibulku a dochutíme podle svých chuťových buněk octem. Kdo chce, může i přisladit.

Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke klasice vepřo-knedlo.

Variantou je udělat cibulku na nadrobno nakrájené slanině. Ale to záleží na chuti a zdravě výživovém svědomí. Nebo můžete dělat cibulku na oleji (řepkovém).

autor receptu:

Zelí z kedluben

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zelí z kedluben

Recept se nachází v 35 kuchařkách
VÉNA
VÉNOVY POCHUTINY 10 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
Zorňafa
1. aa-1 1148 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelí z kedluben

Přidat příspěvek k receptu Zelí z kedluben
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept